Perşembe, Ekim 03, 2019

İstanbul sezona 14 yeni kulüple başladı


İstanbul ili sınırları içinde 2019-2020 sezonunda yeni tescil edilmiş 14 kulüp mücadele edecek. Bu kulüpleri sizlere kısaca tanıtmak istedik...



Arıköyspor: Sarıyer Uskumruköy sınırları içindeki Arıköy sitesinde kurulan kırmızı beyazlı kulüp, U11, U12 ve U13’te mücadele edecek.

Atletik Ataşehir Yeni Çamlıcaspor: Daha önce spor okulu olarak faaliyet gösteren Atletik Ataşehir Yeni Çamlıcaspor bu sezon başında federe oldu. Merkezi Yeni Çamlıca Mahallesi Acarlar Sitesi içinde olan mavi-beyaz-kırmızılı kulüp U11, U12, U14 ve U17’de yer alıyor.

Avcılar Tahtakale Kartalları SK: Usta futbol adamı Yılmaz Canpolat yönetimindeki Ispartakule Beşiktaş Futbol Okulu bünyesinde kurulan kulübün renkleri -tahmin edilebileceği üzere- siyah-beyaz. Kulüp, U14 ve U16 hariç tüm liglere girecek.

Boğaziçi 1907 SK: Dernek olarak 2018’de Beykoz-Çiğdem Mahallesi’nde kurulan mavi-beyazlı kulüp U11-U12-U13 ve U14’te yer alıyor.

Bayrampaşa Kocatepe Atletikspor: Bayrampaşa’da metro istasyonuna ev sahipliği yapan Kocatepe Mahallesi’nin bordo mavili yeni kulübünü bu sezon U11 ve U12 liglerinde izleyeceğiz.

Büyükçekmece Gençorduspor: Büyükçekmece Altınordu Futbol Okulu bünyesinde kurulan kulüp, kırmızı-lacivert renklere sahip. Kulüp U11, U12, U13 ve U14’te yer alacak.

Esenler Oruçreis SK: Şu sıralar stat krizi yaşayan Esenler ilçesinin en yeni kulübü Oruçreis SK, yeşil-beyaz renklere sahip. İsmini, kurulduğu mahalleden alan bu kulüp U11, U12 ve U15’te mücadele edecek.

Esenyurt 19 Mayıs SK: Esenyurt İnönü Mahallesi’nde kurulan 19 Mayısspor’un yönetimin kurulundaki isimlerin birçoğu Samsunlu ve adını da Atatürk’ün Samsun’a ayak basış tarihinden alıyor. Bu sezon U14 ve U16 hariç tüm alt yapı liglerine girecek olan 19 Mayısspor’un renkleri kırmızı-beyaz. 

Kartal Atlasspor: Futbol dışında basketbol ve voleybolda da yer alan Kartal Atlasspor, stat olarak İBB’nin Maltepe Sahil Tesisleri’ni kullanıyor. Lacivert beyazlılar U16 ve U19 hariç tüm liglere girecek.

Küçükçekmece Çınarspor: Üsküdar ve Bahçelievler’den sonra İstanbul’da ‘Çınar’ adını taşıyan üçüncü kulüp, Küçükçekmece Çınarspor Kanarya Mahallesi’nde kuruldu. Bordo mavili kulüp, U17’ye kadar olan tüm alt yapı kategorilerinde liglere katılım sağlayacak. 

Küçükçekmece Önalspor: İsmini, Başkanı Necip Önal’dan alan bu kulüp Kemalpaşa Mahallesi’nde faaliyet gösterecek. Kulüp U11, U12, U13 ve U15’e katılım sağlayacağını beyan etti.

Küplüce Gençlikspor: Bir dönem İstanbul’da önemli sonuçlara imza atan Küplüce Denizspor’un tarihe karışmasının ardından Üsküdar’ın Küplüce Mahallesi’nde kurulan bu yen kulüp U12-13-14-17’de yer alacak. Kırmızı siyahlı kulüp çalışmalarını Beylerbeyi’ndeki Şahin Spor Tesisleri’nde sürdürüyor.

Tuzla Plevnespor: Mavi-siyah renklere sahip olan Plevnespor U16’ya kadar olan tüm liglere girecek. Merkez Postane Mahallesi’ndeki kulüp futbolun dışında basketbol, voleybol ve jimnastikte de faaliyet gösteriyor.

Tuzla Siyah Çoraplılar SK: Tuzla Fenerbahçe Futbol Okulu bünyesinde kurulan kulüp ismini, kurulan ilk Türk futbol takımından alır. Nitekim 1899’da faaliyete geçen Siyah Çoraplılar’ın kurucularından biri, 1907’de Fenerbahçe’nin de kuruluşunda yer alacak olan Fazıl Hüsnü Kayacan’dır. İstasyon Mahallesi’nde kurulan sarı lacivertli kulüp U15’e kadar olan tüm alt yapı kategorilerinde oynayacak.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.