Cumartesi, Ekim 19, 2019

Fenerbahçe yine düşme potasında!


Fenerbahçe Profesyonel Takımı geçen sezon gösterdiği başarısız performans nedeniyle uzun süre düşme potasında yer almıştı. Bu sezon ise aynı korkuyu Gelişim Elit U19 Ligi A Kategorisi'nde yer alan takımı hissetmeye başladı.

Boluspor'a transfer olana kadar Yusuf Mert Tunç ile Muhammet Ömer Çakı, Muhammed Gümüşkaya, Ömer Faruk Beyaz ve Ahmet Oytun Özten gibi gelecek vaat eden genç futbolcuların yer aldığı Gökhan Bozkaya yönetimindeki Fenerbahçe U19 Takımı, oynadığı 7 lig maçından bir  galibiyet ve bir beraberlik sonucu sadece 4 puan çıkararak  17'inci sırada yer aldı.

Ligin ilk haftasında Dereağzı'nda Bursaspor karşısında 3-0'dan muhteşem bir dönüş yaparak Muhammed Gümüşkaya'nın 3 golü ile beraberlikle ayrılan Sarı-Lacivertliler, ligin ikinci haftasında Medipol Başakşehir deplasmanından Başakşehirli Bertu Alican'ın kendi kalesine attığı golle beraberliği, 90+3'de ise Serhat Ahmetoğlu'nun ayağından kazandığı golle de ligdeki ilk ve tek galibiyetini aldı.

En çok gol yiyen takım
Ligde yediği 20 golle en çok gol yiyen takım konumunda bulunan Fenerbahçe, ezeli rakibi ve lig lideri Galatasaray'a deplasmanda 5-2,Trabzonspor'a ise kendi evinde 2-1 ile boyun eğdi. Antalyaspor'a 4-1, Alanyaspor'a 2-1 ve renktaşı Ankaragücü'ne de 2-0 ile kaybeden Kadıköy ekibi son 5 maçından da mağlubiyetle ayrılırken, ligin en fazla mağlup olan takımı unvanına da sahip oldu.


Geçen sezondan itibaren düşme kuralının uygulandığı ve U21 Ligi'nin kaldırılmasıyla TFF'nin 'gözdesi' haline gelen Elit U19 Ligi'nde, bu hafta sonu puan tablosunda altıncı sırada bulunan güçlü Osmanlıspor deplasmanına çıkacak olan genç Kanaryalar kötü gidişe dur demeye çalışacaklar. Galatasaray ile Beşiktaş'ın 14 puanla ilk iki sırayı paylaştığı ve düşme kuralının uygulandığı Elit U17 Ligi'nde ise Fenerbahçe 9 puanla 11'inci sırada yer alıyor.

Haber: Arif Doğan

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...