Cumartesi, Eylül 07, 2019

Esenler kulüplerinden Erokspor'a kırmızı kart


Esenler ilçesindeki tek stat olan Esenler Stadı’nın İBB’den Gençlik Spor Bakanlığı’na devri ve akabinde stadın 1 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye çıkarılmasının yankıları sürerken, geçtiğimiz günlerde kulüpler stat önünde bir eylem geçrekleştirdi. Kendilerine gündüz saatinde saat verilmesine tepki gösteren amatör kulüpler, stadyum İBB’deyken uygulanan programa dönülmesini istedi.


Uzun süredir maç ve idman trafiği konusunda Erokspor’la sıkıntı yaşayan kulüpler, son olarak Esenler Kulüp Atletik alt yapı takımına Erokspor tarafından antrenman yapılmasına izin verilmemesi ve stattan çıkarılması üzerine ortak bir protesto gösterisinde bulundu. Esenler Amatör Spor Kulüpleri Birliği’nce tertip edilen protesto gösterisinde futbolcular Erokspor’a sembolik olarak kırmızı kart gösterdi. Esenler Stadı’nda önündeki eyleme kulüp yöneticileri, futbolcular ve aileleri katılım gösterdi.

"Gençlerin tek stadı bir şirkete verildi"
Eylem sırasında okunan bildiride şu ifadeler kullanıldı:

 “Esenler Belediyesi’ne ait olan stadyum 2014 yılında yıkılıp, arazisi yeniden stadyum yapılması için İ.B.B.’ye devredilmiştir. 2018 yılından itibaren Beyoğlu ilçesinde faaliyet gösteren Erok Spor, profesyonel lige çıktığında, İ.B.B.’nin Esenler gençliğine yaptırdığı modern stadımızda, maçlarına başladı. 2019 yılında stadımızı kullanabilmek sahiplenmek için adını Esenler Erok Spor olarak değiştirdi. Bu süreçten sonra İ.B.B.’ye ait olan tesisin Spor Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne devri gerçekleştirildi. Spor Bakanlığı tarafından, ilçedeki 84 bin çocuk ve gencin tek faydalandığı bu stadyum ve kompleks 49 yıllığına, özel bir şirket olan Erok Spor Kulübüne verildi”

"Dayatmayı kabul etmiyoruz"
”12 kulüp 108 kategoride mücadele ediyoruz. Bir başka saha olmadığı için gündüz üçer takım olarak antrenman yapabiliyoruz. Bizlere verilen saat okul saati olduğu için bu saatlerde antrenman yapmak olanaksız. Çocuklarımız hem okumalı hem de spor yapabilmeli. Dört takımın daha idmansız lig oynaması bu kategoriden yani ligden çekilmesi demektir. Saha planlamasındaki dayatmayı kabul etmiyoruz. 12 amatör takımın İ.B.B.’nin stadyumu iken sorunsuz çözdüğü saha planlamasına geri dönülmesini istiyoruz”


"Stadın Erokspor'a verilmesini istemiyoruz"

“Esenler Gençliğine yapılan stadyumumuzun profesyonel olarak başka ilçeden gelen bir spor kulübünün gelip bizi dışarıda bırakmasını kabul etmiyoruz. Sahanın çim yapılmasını istemiyoruz. Bize yetmeyen stadyumun dışarıdan gelen bir kulübün altyapısına verilmesini istemiyoruz. Esenlerin tek stadının, başka bir yeni saha yapılmış gibi tahsis edilmesini istemiyoruz. Esenler'de eğitim gören 84.000 öğrenci ve genç için yapılan tek stadyumun Erok Spor’a verilmesini istemiyoruz.” 

Erokspor Kulübü ne diyor?
Konuyla ilgili olarak Eroksporlu yöneticilere ulaştık. Erokspor cephesinden yapılan tarafımıza yapılan açıklamada özetle “Kesinlikle Esenler’deki amatör kulüplerle çatışmak veya onlara zorluk çıkarmak gibi bir niyetimiz yok. Hakkaniyetli bir şekilde antrenman programı yapmaya çalıştık. Bahsi geçtiği şekilde stattan takım kovulması diye bir şey söz konusu değil. A takım teknik direktörü havalar sıcak diye sadece 1 kez akşam idman yapmak istedi, herkes ayağa kalktı. Ortamın gerilmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm amatör kulüplerin haklarına saygılıyız” denildi.
Yeşil sarılılar ayrıca kamuoyunda algılanın aksine birden fazla statlarının olmadığını, eskiden olduğu gibi Şenlikköy, Langa veya Eyüp Erok tesislerini kullanamadıklarını ve alt yapı için ancak Cebeci'de çalışabildiklerini dile getirdiler.


Erokspor’ca paylaşılan haftalık antrenman çizelgesi şu şekilde:

Eylemden görüntüler:





HABER: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.