Cuma, Ağustos 23, 2019

Esenler Stadı ihaleye çıkarıldı, amatörler kazan kaldırdı!


Esenler ilçesindeki tek stat olan Esenler Stadyumu, amatör kulüplere kapanma tehlikesi ile karşı karşıya... 


İlk olarak Esenler Belediyesi'ne ait olan, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yeniden yapılan, bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilen stat ihaleye çıkarılarak kiralanacak. 

Toplam 3330 m2 üzerinde bulunan stat ve tesisleri için ihale 29 Ağustos'ta saat 11.00'de 121.000 TL muhammen bedelle yapılacak. İhaleyi kazanan kişi veya kulüp 1 yıl boyunca tesislerin tüm kullanım haklarına sahip olacak. İhaleye, daha önce İspark'a ait olan otoparkın da dahil olduğu öğrenildi.



Kulüpler Birliği'nden sert bildiri
Esenler Kulüpler Birliği bu konuya büyük tepki gösterirken, bir bildiri yayımlandı. Bildiri ayrıca Esenler Kaymakamlığı'na da gönderildi. Kaymakamlık'a hitaben kaleme alınan yazıda şu ifadeler yer aldı:


"Esenler Belediyesi’ne ait olan stadyum 2014 yılında yıkılıp, arazisi yeniden stadyum yapılması için İ.B.B.’ye devredilmiştir. 3 yıllık yapım aşamasında Esenlerdeki bütün Amatör Spor Kulüplerine antrenman sahası servis verilmemesine rağmen, ayakta kalarak sabırla yeni stadın yapılmasını bekledik. İ.B.B. tarafından yeni yapılan stadyumda 11 Amatör spor kulübü olarak faaliyetlerimizi (antrenman ve maç) şampiyonluklar alarak gerçekleştirdik. Bu faaliyetler kapsamında aylık 10 bin sporcumuz ile birlikte spor yapmak isteyen Esenler'in çocukları, bu güzel tesislerden faydalanmıştır.

2018 yılından itibaren Beyoğlu ilçesinde faaliyet gösteren Erok Spor, profesyonel lige çıktığında, İ.B.B.’nin Esenler gençliğine yaptırdığı modern stadımızda, maçlarına başladı.2019 yılında stadımızı kullanabilmek sahiplenmek için adını Esenler Erok Spor olarak değiştirdi.

"Tesisin gerçek sahipleri amatör kulüplerdir"
Bu süreçten sonra İ.B.B.’ye ait olan tesisin Spor Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne devri gerçekleştirildi. Spor Bakanlığı tarafından, ilçedeki 84 bin çocuk ve gencin tek faydalandığı bu stadyum ve kompleks özel bir şirket olan Erok Spor Kulübüne verildi. Bu yaşananlar Esenler’de yaşayan ve yöneten her insan için kara bir leke ve ayıp olarak kalacaktır. Esenler'de tek olan tesisin gerçek sahipleri çocuklar, gençler ve Amatör Spor Kulüpleridir. Özel bir şirket olan Beyoğlu’nun takımı Erokspor kamu vicdanında ve Allah katında bunu nasıl temizler bizler bilemiyoruz. Esenler’de bulunan 11 Amatör Spor Kulübümüz sezon boyunca 92 takım halinde yılı başka tesislerde tamamlamaktadır. Kendi tesislerine sokulmayan binlerce çocuk ve gencin siz kıymetli yöneticilerinden bu konuda destek ve yardım beklemektedir.


"Stadın tahsisini istemiyoruz"

1- Esenler Gençliğine yapılan stadyumumuzun profesyonel olarak başka ilçeden gelen bir spor kulübünün gelip bizi dışarıda bırakmasını kabul etmiyoruz.
2- Sahanın çim yapılmasını istemiyoruz.
3- Bize yetmeyen stadyumun dışarıdan gelen bir kulübün altyapısına verilmesini istemiyoruz.
4- Esenler'deki tek stadın kullanım hakkının Erok Spor’a verilmesini kabul etmiyoruz.
5- Esenler'in  tek stadının başka bir yeni saha yapılmış gibi tahsis edilmesini istemiyoruz.
6- Esenler'de eğitim gören 84.000 öğrenci için tek stadyumun Erok Spor'a verilmesini istemiyoruz.
7- Esenler Kulüpler Birliği Türkiye’nin ve Esenlerin geleceği olan çocukları için sessiz kalmayacaktır."

Haber: Efkan Bucak



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Esenler belediye başkanı c.başkanının eski takımına kıyak yapmış :) esenler halkı desteğe devam

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.