Pazartesi, Mayıs 13, 2019

Derince, ikinci sezonunda 3. Lig'de

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. kademe play-off müsabakasında Belediye Derincespor, Bucak Belediye Oğuzhanspor'u 2-0 yenerek TFF 3. Lig'e çıktı.
      

BAL'da gruplarını ilk sırada bitiren takımlardan Bucak Belediye Oğuzhanspor ile Belediye Derincespor, Kütahya Tavşanlı Ada Stadı'nda karşılaştı.      

Belediye Derincespor, 33. dakikada Muhammet Fatih Yıldırım ve 82. dakikada Yiğit Ali Bayrak'ın attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup etti.      

Karşılaşmanın 83. dakikasında Belediye Derincespor'da Koray Baykara, Bucak Belediye Oğuzhanspor'da ise Emin Ergün, kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla Belediye Derincespor, 3. Lig biletini alırken, Bucak Belediye Oğuzhanspor ise 3. Lig'e çıkmak için 3. kademe play-off maçında 1877 Alemdağspor ile karşılaşacak.      

Karşılaşmanın ardından Belediye Derincespor  teknik heyeti ve futbolcuları, mutluluklarını taraftarla paylaştı.      

Belediye Derincespor, iki sezon önce Kocaeli Demirspor'un isminin değiştirilmesiyle meydana gelmiş bir ekip.

27 Şubat 2018 tarihli Efkan Bucak Yazısı

Bölgesel Amatör Lig'de bu sezon 9. Grup'ta Belediye Derincespor, 11. Grup'taysa Derincespor AŞ isminde iki takım var. Bunlardan anonim şirket olan takım geçen hafta Karasuspor maçına çıkmadı ve ligden çekildi. Peki ne oldu da geçen sezon 3. Lig'de yer alan bu takım çekildi? 


1994 yılında Derince Belediyespor ismiyle kurulan sarı lacivertli kulüp 2011/12 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de grubunda birinci olmuş, play-off’ta da Beyköy Belediyespor’u penaltılarla yenip 3. Lig’e çıkmıştı. Sarı lacivertli ekip beş sezon bu ligde mücadele etti ancak ne olduysa 2014 yerel seçimlerinden önce oldu.

1 TL'lik devir
30 Mart 2014 seçimlerine kısa bir zaman kala Derince Belediyespor şirketleşti ve adı Derincespor A.Ş. oldu. Dönemin Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Derincespor A.Ş.’yi işadamı Şahin Çavuşoğlu’na 1 TL karşılığında devretti. Bu devir işlemi çok konuşulurken, seçimde göreve gelen yeni başkan Ali Haydar Bulut “Kamu malının bu şekilde devrini tasvip etmiyorum” diyerek ve Derincespor AŞ’yi dışladı. Derince Belediye Tesisleri’nden çıkarılan kulüp maçlarını il merkezindeki İsmetpaşa Stadı’nda oynamak zorunda kaldı.

'Belediyeyi yükten kurtardık'
Kulüp Başkanı Şahin Çavuşoğlu ise sanıldığının aksine kulüpten para kazanmadığını, giderin gelirden fazla olduğunu, devir işlemiyle belediyeyi büyük bir maddi yükten kurtardıklarını savundu. Ancak ilçede belediye ve kamuoyu desteğini yitiren Derincespor AŞ, 2016-17 sezonunda 3. Lig’de grubunda sonuncu olarak düştü.

Tesisler de yıkılınca...
Bölgesel Amatör Lig’e de kötü başlayan Derincespor’un kaldığı KEV Tesisleri yıkıldı.(Tesislerin bulunduğu alan Kent Konut’a satıldı, yıkımı Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi, Derincespor burada sadece kiracıydı. Yıkımın da kulüple bir ilgisi yok). Bununla kalmadı sarı lacivertlilerin kaldığı Mehmet Sadık Efe tesislerinin elektrik ve suyu kesildi, idman sahası kullanılamaz hale geldi. Bu gelişme üzerine Kulüp Başkanı Şahin Çavuşoğlu geçen hafta takımı ligden çekti.

Belediye Derince devam
Öte yandan Derince Belediyesi, 'ilçe gençliğine hizmet' amacıyla bir kulüp kurma kararı aldı. Belediye, sezon başında BAL’daki bir diğer Kocaeli ekibi olan Demirspor’u devraldı. Derince Belediyespor ismi kullanılamadığı için bu yeni kulübün ismi ‘Belediye Derincespor’ oldu. Bu takım BAL 9. Grup’ta zirve mücadelesi veriyor.


Muhabir: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.