Pazar, Mayıs 26, 2019

Anadolu Üsküdar ve Üsküdar Anadolu artık aynı ligde


İstanbul 2. Amatör Lig 18. Grup’ta şampiyon olan Anadolu Üsküdar SK, şampiyonluk kupasını kaldırdı. Eski ismi Sultantepespor olan kulüp, yeni ismiyle ilk şampiyonluğunu yaşamış oldu.


1954 yılında kurulan, İstanbul futbolunun önemli ekiplerinden biri olan ve genelde üst seviyelerde mücadele eden Sultantepespor son yıllarda sahipsiz kalınca, 2017-2018 sezonu başında Anadolu Üsküdar 1908 tribünlerinin önde gelen isimlerince devralınmış ve ismi Anadolu Üsküdar olarak değiştirilmişti. 

1953’te Üsküdarspor olarak kurulan, 1989’da Öz Sahrayıceditspor'a çevrilen ismini 2001-2002 sezonu başında Anadolu Üsküdar 1908 yapan takıma gönül verenler, geçen sezon başında kulüpleri Bağcılar’a taşınınca Anadolu Üsküdar Spor Kulübü’nü kurma kararı aldı. Yeşil beyazlılar logo olarak da, bir dönem profesyonel liglerde oynayan Anadolu Üsküdar 1908'in logosunu kullanmakta.

Muhammet Saruhan yönetimindeki kulüp ilk sezonunda ikili averajla Batı Ataşehirspor’un arkasında kalarak kıl payı 1. Amatör’ü kaçırsa da bu sezon rahat şekilde mutlu sona ulaştı.Kulübün hedefi gelecek sezon da şampiyon olarak Süper Amatör'e çıkmak.

1908’de kurulan Üsküdar Anadoluspor ise bu sezon Süper Amatör Lig’de mücadele etti ve küme düştü. Üsküdar Anadolu ve Anadolu Üsküdar’ın gelecek sezon aynı grupta yer alma ihtimali mevcut.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Uğur Burak Yılmaz ameliyat oldu

Play-off maçını kazanarak tarihinde ilk kez İstanbul Süper Amatör Lig'e yükselen Cevizlispor'da kaptan Uğur Burak Yılmaz ameliyat oldu.