Pazartesi, Nisan 22, 2019

BAL play-off kuraları çarşamba günü çekilecek

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'den (BAL) TFF 3. Lig'e yükselecek takımların belli olacağı play-off müsabakaları kura çekimi 24 Nisan Çarşamba günü yapılacak.


Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, grup müsabakalarının 20-21 Nisan 2019 tarihlerinde oynanan 26. hafta müsabakaları ile tamamlandığı hatırlatılarak, "Play-off müsabakaları bilgilendirme toplantısı ve eşleşme kura çekimi 24 Nisan Çarşamba günü İstanbul'da Orhan Saka Amatörler Evi'nde yapılacak. Üç kademede oynanacak play-off müsabakalarında 1. kademede 4 takım, 2. kademede 3 takım ve 3. kademe müsabakalarında 2 takım olmak üzere toplam 9 takım TFF 3. Lig'e çıkmaya hak kazanacak" ifadeleri yer aldı.


Gruplarında birinci olan takımlar;
1. Grup: Ağrı 1970
2. Grup: Malatya Yeşilyurt Belediyespor
3. Grup: Kelkit Belediye Hürriyetspor (Gümüşhane)
4. Grup: Yozgatspor 1959 FK
5. Grup: 68 Aksaray Belediyespor
6. Grup: Akşehirspor (Konya)
7. Grup: Bucak Belediye Oğuzhanspor (Burdur)
8. Grup: Somaspor (Manisa)
9. Grup: Belediye Derincespor (Kocaeli)
10. Grup: 1877 Alemdağspor (İstanbul)
11. Grup: Modafenspor (İstanbul)


Kura Nasıl olacak?
* İlk olarak turda bay olacak üç takım belirlenecek, kalan 8 takım, kendi aralarında grup numarasına göre eşleşecek. Diyelim ki Kelkit, Bucak ve Derince 'bay' çekti. İlk tur eşleşmeleri Ağrı-Yeşilyurt, Yozgat-Aksaray, Akşehir-Soma, Alemdağ-Modafen şeklinde olacak.
* Aynı kura çekiminde, ikinci turda 'bay' çekecek bir takım da belirlenecek. Bu 'bay' çekecek takım, yukarıda 4 eşleşmenin mağluplarından biri olacak. Bu turda da eşleşmeler küçük grup numarasından itibaren olacak. Yine örnek vereyim; İlk turu bay geçen Kelkit, eğer 'bay' çekmemişse Ağrı-Yeşilyurt mağlubu ile oynar. Eğer Ağrı-Yeşilyurt mağlubu 'bay' çekmişse Kelkit o zaman Yozgat-Aksaray mağlubuyla oynar. Tekrar söyleyeyim tamamen farazi, örnekler üzerinden konuşuyorum.
* Son turda kalan dört takım yine küçük numaradan itibaren sıralanıp birbirleriyle oynayacak.

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...