Pazar, Nisan 28, 2019

94 yıllık kulüp kapanma kararı aldı

94 yıllık mazisi olan, yıllarca Süper Lig’de mücadele eden, Türkiye’yi bir kez Avrupa kupalarında da temsil eden asırlık çınar Mersin İdman Yurdu kapanma kararı aldı. Borçları nedeniyle 2. Lig’den doğrudan Mersin Süper Amatör Lig’e düşürülen kırmızı lacivertli ekip içinde bulunduğu maddi darboğazı aşamadı.
Süper Amatör Lig’de play-off’a kalmayı başaran Mersin İdman Yurdu buna karşın oynadığı 7 maçta sadece 3 beraberlik alabildi. Kulüp, 28 Nisan Pazar günü Erdemli Belediyespor ile karşılaşacak ve muhtemelen tarihindeki son maça çıkacak.


Mersin spor kamuoyu, borç batağında olan ve profesyonel lige dönse dahi transfer yasağını aşmakta zorlanacak Mersin İdman Yurdu’ndan umudu çoktan kesmiş, sezon başında Yenişehirspor olan ismini 1925 İdman Yurdu yapan kulübü desteklemeye başlamıştı. Nitekim bu takım son maçlara lider girmiş durumda ve eğer Mersin İdman Yurdu Erdemli’den puan alırsa şampiyon olacak.


2015-16 sezonunda Süper Lig’i son sırada tamamlayarak 1.Lig’e düşen Mersin İdman Yurdu, daha sonra da aldığı kötü sonuçlar sonrası ligin bitimine 11 hafta kala 2.Lig’e düşmüştü. Yaşanılan maddi sıkıntılar, puan silme ve transfer yasakları nedeniyle günden güne eriyen 94 yıllık kulüp 2.Lig’de de -20 puanla dibi gördü.

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...