Cumartesi, Mart 30, 2019

TFF 1.5 saatlik ayrıntıyı görmedi, Yalıköy hükmen yenildi

İstanbul 2. Amatör Lig 1. Grup ekiplerinden Yalıköyspor, cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle 2-1 kazandığı Gökçeali maçında kendisini 3-0 hükmen yenik sayan TFF'ye tepkili. Çatalca temsilcisi, itirazını bir dilekçe ile TFF'ye bildirse de yasal süre geçtiği gerekçesiyle reddedildi.


Yalıköyspor Kulübü'den alınan ve TFF'ye de ilgili dilekçede ayrıntısıyla aktarılan olay şu şekilde:


İstanbul 2. Amatör Lig’de 27 Şubat’ta oynanan maçta Gökçealispor, Yalıköyspor’a 2-1 yenildikten sonra, rakibinin cezalı futbolcu oynattığı gerekçesiyle itirazda bulundu. TFF İstanbul SAL Tertip Komitesi de 12.03.2019 tarihli toplantısında verdiği 5/1 no’lu kararla Yalıköyspor’u hükmen 3-0 yenik saydı.


Maç bittikten sonra birliğe teslim oldu
TFF ilgili kararında, Yalıköysporlu futbolcu İbrahim Bahçıvan’ın, eski kulübü Ömerli Köyü SK’da aldığı 9.10.2017 tarihli başlangıçlı 3 maçlık men cezasını doldurmadığını beyan etti. Ancak Yalıköyspor cephesi, TFF’nin bu kararı alırken gerekli incelemeyi yapmadığı düşüncesinde. Buna göre İbrahim Bahçıvan ilk cezasını 14.10.2017 tarihinde saat 14.30’da oynanan Ömerli Köyü-Cevizli Anadoluspor maçında çekti. Futbolcu, 19.10.2017 tarihinde saat 14.30’da başlayan Kağıthanespor-Ömerli Köyü SK maçının bitiminden yaklaşık 1.5 saat sonra, saat 18.00 sularında İzmir’de bulunan birliğine teslim olarak ikinci cezasını da doldurmuş oldu. Askerlik görevini tamamlayan sporcu 15/02/2019 tarihinde Yalıköyspor’a transfer oldu ve 3.müsabakadan men cezasını 16/02/2019 tarihinde oynanan Sayalarspor-Yalıköyspor müsabakası ile tamamladı.


TFF'nin yorumu farklı
TFF, futbolcunun Kağıthanespor-Ömerli Köyü SK maçında cezasını çekmediği yorumunda bulununca Sayalarspor karşılaşmasını cezanın ikinci ayağı olarak kabul etti ve bu nedenle Yalıköyspor hükmen mağlup olarak çok iyi başladığı sezonda çok kritik bir yenilgi aldı.Mavi beyazlılar bu karardan sonra da toparlanamadı. Gökçealispor ile halen yenilgisiz zirvede.


Kurallar ne diyor?


Amatör Kitapçık’ın 32. Maddesinde “Yoklama dönemi askerlik çağının başlangıcından kıtaya kabulüne kadar geçen süreyi kapsadığından henüz kıtasına katılmamış bulunan bir kişi asker olarak kabul edilmediği için sülüsünü almış bir futbolcu kıtasına katılana kadar müsabakalarda yer alabilir’’ ifadeleri yer aldığında, mesai saati bitiminde birliğine teslim olan İbrahim, Kağıthane karşılaşmasıyla cezasının ikinci maçını doldurmuş oldu. Ancak TFF bunu böyle yorumlamayıp, oyuncunun birliğe katılım tarihinde oynanan maçı kabul etmeyince Yalıköyspor hükmen yenik sayıldı.


Yalıköyspor Kulübü bu durumu yasal başvuru sürecinin bitimine 1 gün kala öğrenirken hemen hazırlıklar yapılıp gerekli başvuruda bulunuldu ancak TFF İstanbul SAL Tertip Komitesi, süreci geçtiği için bu başvuruyu kabul etmedi.


Haber: Efkan Bucak


 


 


Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...