Cuma, Mart 29, 2019

Kadınlar 1.Ligi'nde nefesler tutuldu

Türkiye Kadınlar 1.Ligi'nde bugün oynanan erteleme maçında ALG Spor, Konak Belediye Spor'u 6-2'lik skorla mağlup ederek averajla liderliğe yükseldi. Böylece,10 takımlı ligde son üç haftaya girilirken, ilk üç sırada bulunan ALG Spor, Beşiktaş ile Konak Belediye Spor'un puanları eşitlenmiş oldu. 



Ligin ikinci devresine iki beraberlikle başlayan ve bir ara liderle arasında 8 puan fark oluşan ALG Spor, Beşiktaş ve Konak Belediye Spor dahil son dört maçını kazanarak şampiyonluğa ortak oldu. Geçen sezon 1.Lig'e yükselen Gaziantep temsilcisinin, Trabzon İdmanocağı'nın ligden çekilmesi nedeniyle ligde iki maçı kaldı. Sarı-Beyazlılar, sezon başında da sansasyonel transferlere de imza atmıştı.



Sezon sonunda üç takımın puanları eşit olursa 
33 puanlı üç takımımızın sezon sonunda ligi aynı puanla tamamlamaları halinde, devreye Kadın Futbol Ligleri Statüsü'nün 11.maddesi devreye girecek.Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenecek. Bu puan cetvelinde önce puana sonra gol averajına bakılacak.



Lider ALG Spor, Konak Belediye Spor'u ligde iki maçta da mağlup etmeyi başarırken,üç büyüklerin kadın liglerindeki tek temsilcisi olan Beşiktaş ile Konak Belediye Spor ise iki maçta da yenişememişlerdi. Beşiktaş ile ALG Spor maçlarında ise her iki takımın da birer galibiyeti bulunmakta.


Ligde düşen belli,gelecek sezon takım sayısı artacak
Trabzon İdmanocağı'nın ligden çekilmesi nedeniyle bu sezon küme düşmenin yaşanmayacağı lig, 2019 -2020 Sezonu'ndan itibaren 12 takımla oynanacak.Bir sözümüzde TFF'ye. Resmi sitede Kadınlar Ligleri'ni tıkladığımızda üst pencerede hala 2017/18 Sezonu Puan Tablosu yazmaktadır. Düzeltilmesi temennisiyle.


Haber: Arif Doğan


Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 24 Nisan 2024 Çarşamba Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...