Cumartesi, Şubat 09, 2019

Tahkim Kurulu'ndan amatöre yön verecek karar

TFF Tahkim Kurulu, 7 Şubat 2019'da yaptığı toplantıda emsal niteliğinde çok önemli kararlar aldı.


AFDK, 21 Ocak'ta yaptığı toplantı sonrası, maçları olay nedeniyle yarım kalan Cihanspor, Çayırbaşı Belediyespor, Duroğluspor ve Müreftespor'un üçer puanlarını silmişti. Bu alışılagelmedik bir durumdu zira daha önce olay nedeniyle yarım kalan maçlarda sadece hükmen verilirdi. Lakin AFDK, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 19. maddesi uyarınca kendisine sevk edilen bu kulüplerin üçer puanını da silmişti. Hatta bu ekiplerden Müreftespor, üç puan silme cezasını beklemiyordu ve lig bittikten sonra gelen 3 puan silme cezası nedeniyle küme düşmüştü.


Tahkim'e giden Müreftespor'a müjdeli haber geldi. Tahkim, AFDK'nın kararını bozdu ve sarı siyahlıların 3 puanını geri verdi. Müreftespor böylece kümede kaldı. Bu kararla bundan sonra olaylı maçlar sonrasında 3 puan silinmesinin de önüne geçilmiş oldu.


FMT 19/3 şöyle der:


"... TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir. Ayrıca disiplin kurulları eylemlerin ağırlığına göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilirler."


 


AFDK ve TFF Yönetim Kurulu daha önce olaylı maçlarla ilgili puan tenziline gitmiyordu.


 


 

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...