Perşembe, Şubat 07, 2019

Sezon @nketi: Zafer Emek (Ataşehir Çamolukspor)

Sezon Anketi köşesinde bugünkü konuğumuz, bu sezon İstanbul Süper Amatör Lig 1. Grup'ta mücadele eden Ataşehir Çamolukspor'un teknik direktörü Zafer Emek... Sayın hocamıza, anketimize katıldığı için teşekkür ederiz.


1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?


Sezon öncesi Çamolukspor olarak yeni bir yapılanmaya ve gençleşmeye gittik. Geçen sene final oynayarak piyasa yapan tüm oyuncularımız transferin gözdesi oldular. Bu sezon da kıyıda köşede futbola aç genç oyuncular bularak lige başladık. Yarışmacı ve yetiştirici takım olma hedefine ulaştık. Esami listesinde 5 tane 1999’lu oynatarak onları onları vitrine çıkardı.


2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?


Malum ülkemizde yaşanan ekonomik krizden kaynaklı sorunlar yaşadık her takım gibi fakat hiçbir oyuncumuzun ödemesi kalmadı ve kalmaz da. Camiamız ve başkanımız Ekrem Köse her durumda yanımızdaydı. Destekleri ve güvenleri ekibime her zaman güç verdi. Ekrem Başkan’ın İstanbul futbolunda ve takımımızda yeri her zaman başkadır.


3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?


Camia olarak Giresun’un şirin ilçesi Çamoluk ve İstanbul’un parlayan ilçesi Ataşehir’i temsil ediyoruz. Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ve yönetimi desteklerini her platformda gösterdiler. Çamoluk’tan, uzaklardan hep bu takım için atan kalpleri hissettik. Sağ olsunlar, var olsunlar.


4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?


Bu sezon bitmek bilmeyen 90 dakikalar yaşadık. Hepsinin hikayesi farklıydı. Ancak en unutamadığım, Bayrampaşa’da Tunaspor ile oynadığımız ve 2-2 biten karşılaşmayı söyleyebilirim. 85. dakikaya 2-0 geride girdik. Son dakika golüyle beraberliği yakaladık. Bizim adımıza ilerisi için yolun açıldığı bir maçtı. Yardımcım Murat Özbey ile sevincimizi unutamam. Atılan son saniye golünde sahanın ortasında göz yaşları içinde birbirimize sarılmış durumdaydık.


5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?


Evet her sevincin bir de hatırlanan üzüntüsü vardır. Ligin ilk yarısında deplasmandaki Bulvarspor maçı çok zorluydu. 89’da golü kaçırdık, 90+2’de yediğimiz golle 1-0 yenildik. Yine ben ve Murat Özbey kulübede oturup kalmış, uzun süre stadı terk edememiştik.


6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız/Sizi hayal kırıklığına uğratan oyuncular hangileri?


Her teknik adam gibi benim için de takımımdaki her oyuncu eş değerdedir. Ve takımımda BEN degil BİZ vardır. Her oyuncumun artı ya da eksi yönleri olmuştur. Bu takımı Murat Özbey ile halı saha köşelerinde saatlerce telefon konuşmalarımız ile oluşturduk. Tüm oyunculamıza güvenerek yola çıktık. Hepsinden memmun olarak sezonu bitirdik.


7. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?


Başkanımız Ekrem Köse Ataşehir’de futbolun gelişimi için elinden geleni yapmaktadır. Saha ve tesis anlamında gelişmek tüm kulüplerimizin arzusudur. Diğer kulüplerde sabır yokken bizim kulübümüz sabırlıdır. Alt yapılarda kupa getirmek yerine Türk futboluna ögrenci kazandıran eğitimi iyi veren bir camia olmak bizim hedefımız... Maçlara 11 kişi başlayıp 11 kişi bitirmek ilk hedefimizdir. Bir de bence hocanın işine karışılmaz. Ben bu konuda şanslıyım. Yönetimimizin bu tavrı diğer kulüplere de örnek olmalı.


8. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?


Öncelikle amatör futbolda para geri planda kalmalı. Futbolcuların amatör futbolu bir basamak olarak görmeleri gerekiyor. Her sezon öncesi “Para nerede, ben oradayım” diyen oyunculara kulüplerin kapılarını kapatması gerekiyor. Genç, hedefi olan, bu işi ileride meslek olarak yapacak gençlerin göz önüne çıkmalarını sağlamamız gerek. Bu konuda hepimize görevler düşüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin asli görevleri arasında amatör sporlara tesis kazandırmak, gençlerimize spor yaptırmak var. Kurumla bağlantılı birimler, amatör kulüplerin karşısına yarışmacı kimlikle yeni kulüpler çıkartmamalı bence. Klasman Grubu’na bakın, kaç kulüp görüyorsunuz İBB bağlantılı?
Son olarak teşekkür etmek istediğim isimler var. Biliyorsunuz futbol bir ekip işi... Her zaman yanımda olan Murat Özbey bu camianın en iyi antrenörlerinden... Ayrıca sağlıkçımız Murat Karaboğa’yı da es geçmek olmaz. İyi ki bu ekibin başındayım. Kardeşim, arkadaşım Ersoy Kazgucu’ya da emeklerinden ve her maçımızda yanımızda olduğundan dolayı ayrıca teşekkür ederim. Siz futbol emekçilerine de teşekkürü borç bilirim. Sahalarda sizleri görüp mutlu olan, gülümseyen futbolcular olduğu sürece her şey daha güzel olacaktır. Hepimiz aynı gemideyiz. Elinize yüreğinize sağlık.


Zafer Emek kimdir?
1977 İstanbul doğumlu olan Zafer Emek, kariyeri boyunca Doğan Güneşspor, Taşdelenspor, Kayışdağı Çamolukspor (Şimdiki Ataşehir Çamolukspor), Fikirtepe Dumlupınar gibi ekiplerde oynasa da esas olarak İMES Spor’da parlamış ve bu kulübün sembol isimlerinden olmuştur. Emek’in kaptanlığındaki İMES 1. Amatör Lig’de şampiyonluk yaşamış ayrıca Süper Amatör Lig’de Klasman Grubu’na kalma başarısı göstermiştir. Aktif futbol hayatına 2011-12 sezonun sonunda nokta koyan Zafer Emek, daha sonra Ataşehir Çamolukspor’a geçti. Emek Yeşil beyazlı kulübün Bölgesel Amatör Lig’de başında yer aldı. Tecrübeli çalıştırıcı yönetimindeki Çamolukspor bu sezon Süper Amatör Lİg 1. Grup’u 6. sırada tamamladı.


Editör: Efkan Bucak


ATAŞEHİR ÇAMOLUKSPOR 2018-19 SEZONU SONUÇLARI VE PUAN DURUMU


Diğer Sezon anketleri:


Kıvanç Egeaka (Avcılar Belediyespor)

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...