Salı, Şubat 26, 2019

Sezon @nketi: Halil İbrahim Toy (Küçükçekmecespor)

Sezon anketinde bugünkü konuğumuz, İstanbul 1. Amatör Lig 3. Grup şampiyonu olarak Süper Amatör Lig'e çıkan Küçükçekmecespor'un teknik direktörü Halil İbrahim Toy.


Sayın hocamıza anketimize katıldığı için teşekkür ederiz.


1) Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?

Sezon öncesi tamamen hedefimiz iyi oyuna odaklı şampiyon bir takım kurabilmekti. Hemen hemen hedefimize vardık.


2) Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?

Açıkçası çok fazla zorluk yaşamadık. Maddiyatı ikinci planda tutan yetenekli gençlerden takımı kurduğumuz için maddi ve manevi anlamda sıkıntımız olmadı. Maçlarımızı oynadığımız Metin Oktay Stadı da bize ait. Bu bakımdan birçok kulübün aksine saha veya tesis problemimiz hiç olmadı.


3)  Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?


Küçükçekmece camiasının desteği muhteşemdi... Takımın çoğu K.Çekmece'nin çeşitli mahallelerinde ikamet ediyordu. Bu gençlerin arkadaşları, aileleri ve Küçükçekmeceliler Taraftar Grubu ile birleşince her maçımızda yaklaşık 3 bin kişilik bir desteğimiz oldu. Küçükçekmece ilçesi tekrardan Küçükçekmecespor etrafında birleşti. Bu duyguları, yaşadıklarımız anlatılabilecek gibi değildi.



4) Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?


Ligin ilk yarısında Yahya Kemal Stadı'nda İstanbul Gümüşhanespor'u 2-1 yendiğimiz maçtaki sevincimizi unutamam. Çok güzel bir karşılaşmaydı. Tribünler, ambiyans, saha içi mücadelesi... Sanki BAL maçıydı. Rakibimiz de çok güçlü bir ekipti. O maçı kazanmak önemliydi ve çok mutlu olmuştuk.

5) Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?

Yine ligin ilk yarısında, İstanbul Gümüşhanespor karşılaşmasından bir hafta önce sahamızda Kazım Karabekir Mevlanaspor ile karşılaşmış ve tek kale oynamamıza karşın 0-0 berabere kalmıştık. Ligde ilk kez puan kaybettiğimiz gibi liderlikten de inmiştik. O maç sonunda takım olarak gerçekten çok üzülmüştük.

6) Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?

Takımımız çok genç oyunculardan kuruluydu. Yaş ortalamamız 19.6'ydı. Dalgalanan performanslar gözlemledim. Tüm oyuncularım zaman zaman göz doldurdu.Zaman zaman düşüşler oldu. Tüm takım oyuncularımdan memnundum.


7)  Sizi hayal kırıklığına uğratan futbolcularınız oldu mu?


Bu sezon 14 transfer yaptık. Transferde hatalar olabilir. Bizim de performans olarak yükseltemediğimiz oyuncular oldu.


8) Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?


Küçükçekmecespor geçmişte 2. Lig'de mücadele etmiş bir kulüp. İlçenin gözbebeği... Belediyemiz, Metin Oktay Stadı'ında açık tribünün altındaki balıkçı dükkanlarının kira gelirlerini kulübümüze verirse, stadımızı ve kulüp binamızı yenilerse Küçükçekmecespor da eski özlenen günlere döner ve profesyonel liglerde kalıcı olur.


9) Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?


Biz, 80 golle İstanbul liglerinde A takım seviyesinde en çok gol atan takımız. Oyuncu grubumu tekrar tekrar kutluyorum. Grubumuzdaki takımların teknik adamlarını müsabakalarımızdaki hakemleri, sağlık görevlilerini, rakip oyuncuları tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Siyasetçiler amatör kulüplere sadece seçim zamanları uğramasınlar. Her daim yanlarında olsunlar. Seçim zamanı verdikleri vaatleri seçimden sonra unutmasınlar. Bu imkanı verdiğiniz için Yerel Futbol'a da teşekkur ederim.


Halil İbrahim Toy kimdir?
1981 İstanbul doğumlu olan Halil İbrahim Toy futbola Kanarya Azimspor’da başladı ve burada 8 sezon futbol oynadı. Daha sonra Bakırköyspor, Hadımköyspor, Ataköyspor ve İFA formalarını da giyen Toy 2007’de aktif futbol yaşamını yitirdi. Antrenörlük kariyerine 2007-2008’de Azimspor’la başlayan Toy Kanaryaspor, İstanbul Demirspor, Halkalı Taştepespor ve Dikilitaşspor’da görev aldı, ayrıca 2009-2010 sezonunda Küçükçekmecespor altyapı teknik sorumlusu oldu. Galatasaray’da oyuncu izleme sorumluluğu da yapan Toy, bu sezon başında Küçükçekmecespor A takımının başına getirildi.


KÜÇÜKÇEKMECESPOR 2018-2019 SEZONU SONUÇLAR VE PUAN DURUMU


Önceki sezon anketleri


İlhami Kılıç (Mecidiyeköyspor)
Zafer Emek (Ataşehir Çamolukspor)
Kıvanç Egeaka (Avcılar Belediyespor)
Cenk Hastürk (Cevizli Anadoluspor)

Mehmet Kaplan (Nişantaşıspor)
Hüseyin Köse (Kuştepespor)

Güzel Coşkun (Pendik Esenyalıspor)
Oğuzhan Tacir (Kağıthanespor)
Salih Yel (Karabekirspor)
Murat Lüleci (Maltepe Yıldızspor)
Erol Tuna (Kartaltepespor)
Ferhat Hasan Karagöz (Şirintepespor)
Ersan Demir (Altıntepsispor)


Dizi Editörü: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...