Perşembe, Şubat 21, 2019

Sezon @nketi: Ferhat Hasan Karagöz (Şirintepespor)

Sezon anketi köşemizde bugünkü konuğumuz, Şirintepespor Kulübü Başkanı Ferhat Hasan Karagöz... Tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig'de yer alan Şirintepespor'un genç başkanı, sezonu Yerel Futbol okurları için değerlendirdi.


Sayın başkanımıza anketimize katıldığı için teşekkür ederiz.


1. Sezon öncesi kulüp olarak hedefleriniz neydi? Bunun ne kadarını gerçekleştirebildiniz?


Açıkçası sezon öncesi hedefimiz çok net bir biçimde 35 yıllık kulüp tarihimizde ilk kez mücadele edecek olmamız sebebiyle acemisi olduğumuz ilk defa yer alacağımız bu lig de kalıcı olabilmek yani skorsal anlamda bakarsak kümede kalacak puanı toplayıp burada kalabilmekti. Sırf bu açıdan bakarsak eğer tabii ki de hedefimize ulaşmış durumdayız. Ama bizim kulüp yöneticiliği anlayışımızda hiç bir sezon hedefimiz sadece skorsal bakış açısında olmadığı için harici bir kaç konu var ki bunlarda hedeflerimizi maalesef yakalayamadık ve bu noktalarda sınıfta kaldık. Ama özeleştirimizi yapıyoruz, hatalarımızdan gerekli dersleri çıkarmaya çalışıyoruz ki gelecek sezon çok daha sorunsuz, problemleri minimize edilmiş bir Şirintepe Spor yönetmek istiyoruz.


2. Sezon boyunca ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Bunların ne kadarını aşabildiniz?
Sezon boyunca pek çok şanssızlık yaşadık. Öncelikle bir hoca krizimiz söz konusu oldu, malumunuz üzere henüz 4. haftada bizzat benim çalışmayı çok arzuladığım ve sezona birlikte başladığımız Sn. Bülent Tarık KAPUCI Hocamız ile yollarımız ayrıldı. Ve beraberinde ister istemez yeni bir hoca arayışı söz konusu oldu. Gerek ekonomik külfeti gerekse de bize katacağı değer anlamında yapacağımız hamleyi düşünüp tartarak bir karara vardık ve yola Berat ÇELİK Hocamız ile devam etme kararı aldık. Bu bağlamda netice de güzel, hedefimize ulaştığımıza göre bu krizi iyi yönettiğimizi ve başarılı olduğumuzu gösteriyor. Ama burada Berat Hocamın da yüksek özverisini teslim etmek gerekiyor.


3. Camia ve taraftarlardan yeterli desteği görebildiniz mi?
Şirintepe Spor camiasından şahsen yeterince destek gördüğümüzü düşünüyorum. Eşimiz dostumuz mahallelimiz tüm kötü skorlara rağmen bizi hiç yalnız bırakmadı. Manevi olarak büyük bir motivasyon oluşturdu bu bize. Taraftar anlamında ise konuyu biraz açmak gerekecek. Bizim taraftarımız mahallemiz sakinleri ve büyük çoğunluğunun yaşı bir hayli ilerlemiş insanlarımız, tribünde bağıran çağıran tezahürat yapan bir seyirci topluluğumuz yok lakin hiç olmadı da değil tabi. Bazı maçlarımız vardı ki tüm çığlıkları ile takımımızı destekleyen tribünü de gördük. Bu manada tüm destekçilerimize sizin vasıtanız ile bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.


4. Bu sezon en çok sevindiğiniz maç hangisi, neden?
Çok net söyleyebilirim ki en çok sevindiğim maç iç sahada Kayaşehirspor'u konuk ettiğimiz ve 4-1 kazandığımız maçtı. Bu Berat Hocamızla çıktığımız ilk maçtı sanırım ve kendi içimizde dahi pek çok arkadaşımız bu maça eksi puan yazarken 4-1 gibi farklı bir galibiyet almak hepimizi hem şaşırttı hem de mutlu etti. Tabii ki bir de Denizköşkler ile deplasmanda oynadığımız ve 1-0 kazandığımız maç çok güzeldi. O haftaya kadar nağmalup giden rakibimizi deplasmanda yendik ve mağlubiyetle tanıştırdık iyi bir hatıra oldu.


5. Bu sezon en çok üzüldüğünüz maç hangisi, neden?
İki maç var ki asla unutamam. Birincisi ve en önemlisi deplasmanda Silivri de oynadığımız Çantaköyspor maçı. Bu maçta 2-1 öndeyken ve muhtemel üçüncü golü ararken rakip defans oyuncusu kendi ceza sahası önünden tehlikeyi savuşturmak için öylesine vurduğu top belki de 65-70 metreden önce havaya yükseldi sonra ağlarımızla buluştu. Takım kaptanımızın deyimi ile “Top uçağa çarptı ve filelerimize ulaştı.” Çok kötü bir durumdu ve maç 2-2 bitti. Bu maçta o gol olmasa çok daha üst bir sırada ligi tamamlamış olacaktık. Bir diğer maç ise içeride Küçükköyspor ile oynadığımız karşılaşmaydı. Bu maçta da 4. dakikada kırmızı kart görüp 90 dakika bir kişi eksik oynamış olmamıza rağmen oyunun tamamında rakibimizden çok üstündük hatta bir iki kez de topumuz kaleciyi geçti ama filelerle bir türlü buluşamadı ve 1-0 mağlup olduk. Hak etmediğimiz bir mağlubiyetti.


6. Takımınızda performansından en memnun kaldığınız oyuncular hangileri?
Çok zor bir soru ama net bir biçimde söyleyebilirim ki stoper mevkisinde oynayan Tolga AYDIN, Sağbek mevkisinde oynayan Ziyaüddin Ramazan KARAGÖZ kardeşimiz ve Takım Kaptanımız Yasin KAYA oyun anlamında son derece üstün bir grafik çizdiler bu sene, performansları hiç düşmedi. Bir çok oyuncumuz şansızlıklara rağmen iyi oynadılar, mesela ligin ikinci yarısında ve özellikle son maçlarda özlenen Takım Kaptanlarımızdan Can KART sahneye çıktı hem golleri hem asistler ile takımını sırtladı. Bu saydığım arkadaşlar özellikle ön plana çıktı diyebilirim.


7. Sizi hayal kırıklığına uğratan futbolcularınız oldu mu?
Tabii ki oldu. Son derece bizi üzen bir iki arkadaşımız oldu. Bakınız bizim için önemli olan oyuncunun sadece saha içerisinde gösterdiği performans değildir. Belki oyuncu çok üst düzey futbol oynasa da bizi başka hususlarda hayal kırıklığına uğratabilir ki biz bunu bu sene fazlasıyla yaşadık. Mesela benim şahsen çok güvendiğim ve özellikle transferinde rol oynayıp tüm eleştirilere rağmen takıma kazandırdığım bir forvet oyuncumuz manevi olarak bizi çok fazla üzmüştür. Ama genç bir kardeşimiz inşallah hatalarından ders almıştır ki tekrarlamasın, başka kulüplerde aynı şeyler yaşanmasın. Ve hatalar sadece oyuncuya dair olmuyor belki de sezon başında ki hoca tercihimiz de başka bir hata olarak nitelenebilir ama yaşanması gerekiyordu ve yaşandı. Sağlık olsun.


8. Kulübünüzün bulunduğu noktadan daha ileri gitmesi için sizce yapılması gereken nelerdir?
Bu sadece bizim kulübümüz için değil tüm kulüpler için değişmeyecek bir gerçek ki daha ileriyi daha iyiyi istiyorsak planlamayı iyi yapmalıyız. Proje üretmeli ve bunları hayata geçirecek ekipler oluşturmalıyız ama her şeyin başı planlamadan geçiyor. Planlamadan kasıt şu dur; önce kendini bilmek, kulübün dinamiklerine hakim olmak ve çapını iyi analiz etmek. Haddinizi bilerek planlama yapmak daha doğru bir cümle olacaktır sanırım. Mesela koşullar elverişsizken maddi geliri ya da ne bileyim kendisine ait bir sahası yokken bal ligini hedefleyip buna yönelik plan yapmak bana göre hadsiz planlamadır ki bu da yanlıştır. Dolayısıyla haddini bilen planlamalar yaparak inşAllah Şirintepe Sporumuzu daha da ileriye taşıyacağız.


9. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?


Öncelikle amatör futbola emekleri ile değer katan siz Yerel Futbol Ailesi'ne gerek şahsım gerekse de camiam adına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Sizlerin aracılığı ile 4 yıldır her koşulda şahsıma olan güvenle teveccühte bulunan başkanlığım süresince bana sonsuz destek veren yönetim kurulu arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Maddi manevi onları çok yoran bir başkan olarak onlardan haklarını helal etmelerini istiyorum. Ve son olarak Şirintepespor'umuzun 2018/2019 futbol sezonunda hedefine ulaşmasında emeği geçen başta çiçeği burnunda Genç Antrenörümüz Sn. Berat ÇELIK Hocamıza, Kaleci Antrenörümüz Mehmet FIRAT’a, Yardımcı Hocalarımız Emrem KAVALCI ve Murat GÜNEŞ’e, teknik ekibin bir parçası olan Fatih YILDIRIM a, Kulüp Masörlerimiz Özkan AKTUĞ ve Bülent AKHAN’ a sezon başı bizimle birlikte olmasına karşın aramızdan ayrılan Bülent Hocamıza, tüm sponsorlarımıza, destekçilerimize, taraftarlarımıza, dost kulüplerimize TEŞEKKÜR EDİYORUM.


ŞİRİNTEPESPOR 2018-19 SEZONU SONUÇLAR VE PUAN DURUMU


Önceki sezon anketleri


İlhami Kılıç (Mecidiyeköyspor)
Zafer Emek (Ataşehir Çamolukspor)
Kıvanç Egeaka (Avcılar Belediyespor)
Cenk Hastürk (Cevizli Anadoluspor)
Mehmet Kaplan (Nişantaşıspor)
Hüseyin Köse (Kuştepespor)
Güzel Coşkun (Pendik Esenyalıspor)
Oğuzhan Tacir (Kağıthanespor)
Salih Yel (Karabekirspor)
Murat Lüleci (Maltepe Yıldızspor)
Erol Tuna (Kartaltepespor)


Dizi Editörü: Efkan Bucak


 

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.