Cuma, Ocak 18, 2019

U14 MAÇLARI DA ÜÇ HAKEMLE OYNANSIN

Bir antrenör arkadaşımız geçtiğimiz günlerde bana gönderdiği mail ile önemli bir noktaya temas etti, sizlerle paylaşmak istiyorum.


---


Bilindiği gibi İstanbul U14 Ligi başladı... Birçok antrenör arkadaşım da benimle muhtemelen aynı fikirdedir: Lütfen U14 yerel lig maçları, akademide olduğu gibi 3 hakemle yönetilsin. Sahaya hiç çıkmamış tecrübesiz hakem arkadaşlarımız bu maçlarda zor durumda kalıyor. İki takım sporcuları saha içindeki belirsizlikler yüzünden hakemi zor duruma düşürüyolar, maç maç olmaktan çıkıyor.
Bir de buna kenar yönetimleri eklenince gülünç durumlara düşüyoruz. Seyircilerin (Daha doğrusu velilerin) baskısı da cabası...


Hakem arkadaşlarımızı suçlamıyoruz onlar da hata yapacaklar bizler gibi. Hakemlerimizi tek hakem olarak yem etmeyelim onları yalnız bırakmayalım yanlarında tecrübeli hakemler olmadan çok sıkıntı yaşıyorlar. Lütfen önemseyelim bu ligi... En değerli yaş grupları u11-u15 aralığıdır. Bu yaş gruplarında antrenörden sonra en büyük eğitmenlerden biri de hakemdir.


Lütfen MIŞ GİBİ yapmayalım... U14 akademi ligi 3 hakemle oynanırken neden amatör takım altyapıları tek hakemle oynuyor? Çocuklarımızı bu statüde bile ayırmak ne kadar doğru.


Hakem arkadaşlarımıza sürçülisan ettiysek affola.


-----


TFF'nin bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. 

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.