Cuma, Ocak 04, 2019

Sihirli Eldiven: Ali Yücel

UEFA'nın 1978 yılından bu yana düzenlediği bir futbol organizasyonu olan Regions Cup Bölgeler Kupası'nda ülkemizi bu yıl İstanbul Karması temsil ediyor. Erzurum'da 8 Mayıs-13 Haziran 2018 tarihleri arasında 13 bölge karmasının katılımı ile düzenlenen 2018 Türkiye Bölge Karmaları Birinciliği müsabakalarında finalde Diyarbakır Karması'nı 2-0 mağlup ederek Bulgaristan'da düzenlenen Regions Cup müsabakalarında ülkemizi temsil etmeye hak kazanan Türkiye Amatör Milli Takımı payesini de taşıyan İstanbul Bölge Karması'nın bulunduğu 4.Grupta 2-10 Ekim 2018 tarihleri arasında eleme turu maçları oynandı.


Avrupa'nın en iyi amatör futbolcularının mücadele ettiği UEFA Bölgeler Kupası'na 8 grupta toplam 32 takım katıldı.Türkiye,ev sahibi Bulgaristan'ı 3-1,Beyaz Rusya'yı 3-0 ,Galler'i ise 6-2'lik skorla geçerek finallere gidecek son 8 takım arasında yer aldı.İstanbul Bölge Karması'nın da yer alacağı finaller 8-16 Haziran 2019 yılında Almanya'nın Bavyera eyaletinde gerçekleştirilecek. İstanbul'un muhtemel rakipleri arasında ev sahibi Bavyera, İspanya'dan Castilla&León,Polonya'dan Dolnoslaski,Çekya'dan Hradec Kralové,Fransa'dan Normandiya Karması,Rusya'dan South Region Chakya ve Slovakya'dan West Slovakia bulunuyor.


Türkiye'nin Teknik sorumluluğunu Beşiktaşlı eski futbolcu İsmail Taviş'in yaptığı takımımızın kaleci antrenörü Ali Yücel ile turnuva öncesinde kısa bir söyleyişi yaptık. 
***


Giresunspor aman duymasın!
Halen İstanbul 1.Amatör Ligi takımlarından Gülsuyuspor'un da kaleci antrenörlüğünü yapan Ali Yücel; Sancaktepe Belediyespor,Başıbüyükspor,1905 Maltepe Gençlik,Pendik Güllübağlarspor ve Çamlıcaspor'da çalıştı. Ali Yücel'in yüzlerde tebessüm yaratan bir de 'geleneği' vardır: ''Eğer memleketim Giresun'a tatile gittiğim TFF 1.Lig ekibi Giresunspor yöneticileri tarafından duyulursa, beni mutlaka ararlar ve kalecilerini çalıştırmamı rica ederler! Giresunspor kalecilerini çalıştırmadan İstanbul'a dönmem!''. Ali Yücel, Bulgaristan'da bulunduğu süre içinde de Sliven takımının U11 kalecisi Cristian ve iki arkadaşını da antrenmanlardan arta kalan zamanda çalıştırararak Bulgar çocuklarının da hem gönlünü aldı,hem de gönüllerinde yer aldı.


***
Altınordu'nun eski izleme antrenörü de olan Ali Yücel, özellikle profesyonel takımlarımızın altyapılarına kazandırdığı başarılı file bekçileri ile dolu müthiş bir CV'ye sahip. Dokuz senesi profesyonel olmak üzere toplam 12 yıllık futbol kariyerini ''Panter Ali'' olarak tamamalayarak, ''seri üretime geçen'' bir ''Kaleci Fabrikası'' markasına dönüşen antrenörlük sürecinde sevgili hocamız tek bir hedef için çabalıyor: '' Yabancı kalecilerle mutlu olunan değil,Türk kalecilerinin gururla seyredildiği bir Türkiye Ligi!''
***
Türkiye Amatör Milli Takımı ve Gülsuyuspor kaleci antrenörlükleri dışında,disipline edilmiş sistemli bir çalışma metoduyla kalecilk temel kurallarını birebir uygulamalı eğitimlerle öğrencilerine enjekte eden ''sihirli eldiven'' halen Pendik Güllübağlar,Maltepe 1905 ile Gülsuyu tesislerinde çalışmalarını sürdürüyor.Yücel; ''Asli görevim öncellikle aday kalecilerin yeteneklerini keşfetmek,bu yetenekleri verilen eğitimlerle geliştirmek ve her yönüyle hazır bir şekilde Türk futbolunun ve kaleciliğinin hizmetine sunmalktır.'' diyerek üstlendiği misyonu açıkladı.
***



Yoktan var ettiği, kabiliyetine kabiliyet kattığı, umutsuzluk içinde üç direğe küsmüşlerin ''yeniden doğuşlarını müjdelemek'' için sığınacak limanı olan tecrübeli hocamızın, futbolun ''en kırılgan yanı' kalecilik mesleğinde,sporcu psikolojisini haddinden fazla önemseyen bir yapısı vardır! 
***


Yüzlerce kaleci ''eldiveninden geçti''
2011 yılında Metin Ersan ve Enver Yağmuroğlu ile başlayan serüveninden bugüne, profesyonel ve amatör altyapı liglerinde ''Ali Yücel akademisinden mezun'' aktif olarak oynamakta olan 150'ye yakın kaleci bulunmakta.Camiada bilinen ''Ali Yücel'in elinden geçip de kötü kaleci olan yoktur!'' manifestosunu tastikleyen bu listeden etkilenmemek gerçekten elde değil. Sektörün ''sarı sayfaları'dır'' Ali Yücel. Kallavi takımlarımız dahil hemen hemen tüm profesyonel ve amatör kulüplerin ''istek kaleci'' için başvurduğu ilk adreslerdendir!
***
''Tüm hafta boyunca sabahın altısında başladığım ve gecelere kadar süren bu tempodan hiç bir zaman dert yanmadım. Çünkü benim en büyük hedefim;yabancı kalecilerle mutlu olunan değil,Türk kalecilerin gururla seyredildiği bir Türkiye Ligi! Biz inandığımız yoldan asla dönmeyeceğiz.Türk genci çok yetenekli, yeter ki üzerine eğilelim, nice başarılı kaleciler yetiştireceğimize eminim!''.Hangi Ali Yücel röportajını okursanız okuyun yukarıdaki metni mutlaka görürsünüz! ''Biz bu yola başkoymuşuz'un'' açılımıdır, ''elindekinin kıymetini bil'in'' dile gelmişidir, ''mutluluğu dışarılarda arama'nın'' yakarışıdır bu! Büyük kulüplerimizden gelen transfer tekliflerini ''dışarda kalanlara faydam olmaz o zaman'' diyerek her zaman geri çeviren Yücel'den,fazla değil on tane olsa Türk kaleciliği ihya olur!
***
''Made in Ali Yücel'' etiketli dudak uçuklatan listeyi (tamamı zaten sığmaz!) en sona sakladık. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz! İşte sevdası bir çift eldiven olanlar...
Buyurun...
***
Fenerbahçe:Furkan Özdemir,Buğra Özçoban,Bülent Şerefoğlu,Akın Buz,Berke Akgün
Galatasaray:Muhammed Ali Hanik,Ehad Koşutan,Uğurcan Budak,Bora Çavuşoğlu,Mehmet Akif Oruç
Beşiktaş:Kaan Karahan,Kadir Efe Sarı,Mete Elgün,Savaş Başaran,Kubilay Cihat Akan,Salim Kurt
Altınordu:Emir Bayram Can
Kasımpaşa:Boğaçhan Kazmaz,Sarp Doruk Düzgün
Sarıyer: Ahmet Hasan Kavalcı,Ergin Morgil
Pendikspor:Ata Özcan,Berat Varlı
Tuzlaspor:Berke Akgün,Mertcan Vursavaş,Ali Şahin
Sancaktepe Belediyespor:Mehmet Çolak,Halil Uçar
Kartalspor:Kubilay Akan
Maltepespor:Murat Baki
Dudulluspor Kadın FK:Çağla Kaya 
(Not: Kazandırılan ilk kulüpleriyle yazılmıştır,daha sonra kulüp değiştirmiş olanlar vardır.)


Arif Doğan


 


 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...