Perşembe, Aralık 20, 2018

Hoşgeldin İstanbul Erzincanspor

İstanbul futboluna yeni bir kulüp geldi... Nüfusu 10 milyonu aşan bu dev metropolde önemli bir nüfusa sahip olan Erzincanlıları artık İstanbul Kemahspor’dan sonra İstanbul Erzincanspor da temsil edecek. Küçükçekmece’in Mehmet Akif Mahallesi’nden kurulan kırmızı siyahlı kulüp bu sezon 2. Amatör Lig’den mücadelesine başlayacak.


Sümerspor'un halefi
İstanbul Erzincanspor, kağıt üzerinde, 1933 yılında kurulan tarihi Sümerspor’un devamı niteliğinde... Bir dönem İstanbul futboluna damga vuran bu kulüp 2002’de Sümerbank’ın özelleştirilmesinin ardından kurum desteğini kaybetmiş ve bir avuç gönüllünün çabalarıyla ayakta kalmaya çalışmıştı. Bununla beraber kulüp son iki dönemdir liglere giremiyordu. Bu kulüpte uzun yıllar futbolculuk ve yöneticilik yapan ekip, son dönemde faal olmayan Bakırköy temsilcisinde genel kurula giderek ilçesini, renklerini ve ismini değiştirdi. Bununla beraber İstanbul Erzincanspor logosunda, bu yeniden doğuşu temsilen, kuruluş olarak 2018’i gösteriyor.


Merkezi Küçükçekmece'de
İstanbul Erzincanspor’un yönetim kurulu, aynı zamanda Erzincan Kemah Kerer Köyü Derneği’nin de yönetimini oluşturuyor. Kulübün kuruluş süreciyle ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Resul Özger, “Uzun yıllar gururla hizmet verdiğimiz Sümerspor artık heyecanını ve kamuoyu desteğini yitirmişti. Biz de hem yeni bir başlangıç yapmak hem de birçok gurbet kulubünün yer aldığı İstanbul’da Erzincanımızın da ismini duyurmak adına kulübü taşıyarak İstanbul Erzincanspor yaptık. Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Sayın Seymen Gençtürk’ün bu süreçte bize çok yardımları oldu. Kendisinin davetiyle Küçükçekmece’yi merkez yaptık, Mehmet Akif Mahallesi’nde bir lokalimiz var. İdman ve maçlarımızı da Halkalı Etap Stadı’nda yapmayı planlıyoruz” dedi.


Takım, Özcan Maden'e emanet
Başkanlığını Fatih Ersoy’un yaptığı İstanbul Erzincanspor geniş bir yönetim kuruluna sahip. Kulüpte futbol faaliyetlerinden sorumlu kişilerse İkinci Başkan Resul Özger’le yönetim kurulu üyeleri Harun Karakoyun ve İzzet Köker... Kulübün teknik direktörlüğünü, geçmişte bu yönetimle Sümerspor’da da çalışan Özcan Maden yapıyor. Transfer çalışmalarına başlayan kırmızı siyahlı ekip, şu anda 1. Amatör Lig’de oynayan birçok isimle söz kesti. Erzincanspor bu sezon ayrıca U11 ve U13 liglerinde de mücadele edecek.


Haber: Efkan Bucak


 


Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...