Çarşamba, Aralık 19, 2018

BOZKURTSPOR KULÜBÜ TARİHİ

İstanbul futbolunun köklü kulüplerinden olan Bozkurtspor, Fatih ilçesinde uzun yıllar faaliyet göstermiştir. Ali Rıza Bozkurt tarafından 1949 yılında Fener semtindeki Eğrikapı Caddesi’nde, 70 numaralı binada kurulan mavi beyazlı kulüp, 1967-68 yılında 2. Amatör Lig’de şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye terfi etmiştir. 1971-72 sezonunda yeniden 2. Amatör’de yer alan Bozkurtspor, uzun yıllar amatör liglerde mücadele etmiş, 2000’lerin başında sıkıntılar yaşamaya başlamıştır. 2001-2002 sezonunda 2. Amatör Lig 7. Grup’u 14 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlikle dördüncü tamamlayan Bozkurtspor sonrasında çöküşe geçmiştir.
Kulüp 2002-2003 ve 2003-2004 sezonları eksi 2’şer puanla sonuncu tamamlamış, sonrasında liglere katılmayarak faaliyetlerini doldurmuştur.


Logosunda da bozkurt bulunan kulüp yetiştirdiği yıldızlardan Nazım’ı İstanbulspor’a, İsmet’i Sivasspor’a, Faffur’u Galata’ya, Aydoğan’ı Sarıyer’e, Suavi’yi Sakaryaspor’a vermiştir.


Derleyen: Efkan Bucak


 


1 yorum:

metesin dedi ki...

Ben Mete Esin... Hâlen seksen dördü yaşıyor olup eski Eyüplü'yümdür. Eyüp'te İslâmbey’de oturmuş olsam da, ilkokulu Defterdar (veyâ Akarçeşme) Ebussuut’ta okumuştum. Dolayısıyla Eyüp’ün bu muhitini de biraz bilirim.
Bu konuda diyeceğim ise şudur… O zamanki Bozkurt, Sur dışı Eyüp’te Eğri Kapı’ya karşı olup Mısır tarlası denen yerde antrenman yapardı. İşte gene o zamandan Ömer diye iyi bir kaleciyi hatırlarım. O’na gâlibâ da “Deli Ömer” denirdi ! Gene o yıllarda, İstanbul Birinci Futbol Liginde Balat’taki Adâlet Fabrikasının bir kulübü vardı. O takımın kalecisi Ömer, bu aynı Ömer miydi acaba ?

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...