Perşembe, Kasım 08, 2018

U12'de ilk iki haftada şimdiden 21 takım çekildi

İstanbul U12 Ligi’nde ilk iki hafta sonunda tam 21 ekip ya ligden kendisi çekildi yahut iki maça çıkmadığı için ihraç edildi.


İhraç edilen takımların isimleri TFF İstanbul İl Temsilciliği’nin sitesinde bulunabilir. Çekilen ekiplerin liglerine baktığımızda 1’i BAL, 8’i Süper Amatör, 8’i 1. Amatör, 4’ü 2. Amatör ekibi...


Malum BAL’a katılan kulüpler illerinde düzenlenen en az 3 (üç) altyapı kategorisine katılmak zorundadır. Süper amatör lig uygulamasının olduğu illerde bu ligde yer alan kulüpler en az 2 (iki), 1. ve 2. Amatör Liglerde ise en az 1 (bir) altyapı kategorisinde düzenlenen lige katılmak ve katıldıkları ligleri tamamlamak zorundadırlar. Bu durumda ilk olarak “Acaba kulüpler ceza almamak için mi isimlerini yazdırdılar” dense de TFF İstanbul’un sitesindeki verilere göre söz konusu kulüplerin çoğu ikiden fazla kategoriye katılım kutucuğunu işaretlemiş. Hatta bazı ekipler neredeyse tüm kategorilere gireceğini beyan etmiş.


Bu durum gruplarda haftayı maç yapmadan geçen takım sayısını artırırken, birçok kulüp ve futbolcyu mağdur etti. Ligden çekilmelerin ilerleyen haftalarda artmasından endişe ediliyor.


Bu ekipler mevzuat gereği gelecek sezon U13 Ligi'ne alınmayacaklar. 


Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.