Pazartesi, Eylül 24, 2018

Kağıthane uzatmada kazandı

İstanbul Süper Amatör Lig 3. Grup'ta Kağıthanespor sahasında İstanbul Güngörenspor'u tek golle mağlup etti: 1-0


Erdem Sağolan bildiriyor


Nurtepe Stadı'ndan Hasbahçe'ye geçerken aklımda iki soru vardı. Birincisi Kuştepe-Siirtgücü maçı kadar heyecan olacak mı? ikincisi de her tarafı açık Hasbahçe'de ne kadar yanacağım. İki sorumun da cevabını aldım. Tıpkı ilk maç gibi son dakikalarda gelen penaltı golü ve yüksek heyecanın yanına parmak uçlarıma kadar hissettiğim sıcaklıkla karşılaşmayı tamamladım. Bu arada üç maçını da boş geçmeyerek kırmızı kart gören Kağıthanespor ilginç bir istatistiğe imza attı. Karşılaşmaya her iki ekip taraftarları da yoğun ilgi gösterdi.


Golbeyi uzatmalarda attı, atıldı


Kendi saha ve seyircisi önünde uzatmalarda gülen Kağıthanespor üç puanın sahibi oldu. Mücahit'in Edip'e müdahalesini penaltı olarak değerlendiren hakem Murat Yaroğlu beyaz noktayı gösterdi.Topun başına geçen Ekrem İlbeyi meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Bu pozisyonda formasını çıkartan golcü oyuncu uzatmanın son dakikasında da İstanbul Güngören ceza içerisinde ortada kalan topa müdahale ederken kaleci Hakan ile çarpıştı. Mücadelenin hakemi Murat Yaroğlu Ekrem'in kayarak müdahalesine faul kararı verdi ve ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderdi.


Kağıthanespor nasıldı?
Maça iyi başlayan ev sahibi ekip oyunu rakip alanda kabul ettirdi. Orta alanda Ahmet-İlker ikilisi birbirini yıllardır tanıyan ve tamamlayan oyuncular. İyi anlaştılar. Kanatlarda Ozan eski günlerindeki gibi adeta uçuyordu. Ev sahibi ekip oyunu sürekli kanatlara taşıdı. Sezer ve Ozan ile iyi işler yapan ev sahibi ekip ortalarda Emre'yi buluşturamayınca golü bulamadı. İkinci yarıda da kanat varyasyonlarına devam eden Kağıthanespor Edip ve Dilaver ile hücumu destekledi. Nitekim kazanılan penaltı pozisyonunun içinde Edip vardı.Son dakikalarda Ekrem'i de hücuma gönderen Kağıthanespor baskısının sonucunu aldı. Savunma ve kalecisi ile güven veren ev sahibi ekip hücum oyuncularını daha çok topla buluşturabilirse zorlu grubun zirve yarışında bulunurlar.


İstanbul Güngörenspor nasıldı?
Konuk İstanbul Güngörenspor (Genel kurulla isimlerini yeniden Güngören Belediyespor yaptıklarını beyan etseler de TFF nezdinde henüz bu değişiklik kayıtlara geçmiş değil) ise beni hayal kırıklığına uğrattı. Hücumda oldukça etkili isimlere sahip Güngören temsilcisi mücadeleyi sahasında kabul etti. Defans hattı neredeyse hatasız oynadı desek yeridir fakat uzatmalarda gelen penaltı ile sahadan puansız ayrıldılar. İyi bir kaleci ve savunmaya sahip konuk ekibin önceliği bir puandı. Genç oyuncuları Yusuf,Mehmet,Semih ve Hakan rakiplerine orta alanda baskı yaptılar ancak ileri uçta etkili isim Metin'in ayaklarına bakıyorlar. Eğer Metin gününde olursa her maçtan puan ya da puanlar alırlar ama tecrübeli oyuncunun temposu düştüğü zaman hücum alanında işleri çok zor. 


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...