Pazar, Eylül 30, 2018

Irmakspor seriyi sürdürdü

İstanbul Süper Amatör Lig 4. Grup'ta Irmakspor, sahasında Cevizli Anadoluspor'u 2-1 yenerek 4. maçında 3. galibiyetini aldı. Konuk Kartal ekibi 4 puanda kaldı.


Erdem Sağolan bildiriyor


Son bir haftadır İstanbul'u terkettim, baktım yağmur, çamur, soğuk, ayaz.Ben Ege'de Akdeniz'de ıssız kumlardan serin sular yaparken, bir yandan da çarşamba günü açıklanacak lig maçlarını heyecanla takip ediyordum. Geçtiğimiz sezon da aynı grupta yer alan ve Irmakspor'a evinde geçit vermeyerek Klasman Grubu'ndan eden Cevizli Anadolu Avrupa yakasında Irmakspor'un konuğu olacaktı. Cumartesi günü ayağımın tozu ile sahalara indim ve yaklaşık 800 km'lik yolculuk sonrasında bu maç bana ilaç gibi geldi. Kartlar, goller, itirazlar ve tabi ki istemesekte itiş-kakışlarla dolu 90 dakikaya buyurun....


Karşılaşmanın ilk yarısında konuk ekip Cihat'ın attığı güzel golle 1-0 öne geçerken, ikinci yarıda Mahzun ve Hakan'ın golleri ile ev sahibi ekip üç puanın sahibi oldu. Konuk ekip maçın son dakikasında Emre Yatan ile direğe takıldı.


İki farklı Irmak


Ev sahibi ekip karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. Zeytinburnu temsilcisi Mahzun ve Burak ile yakaladığı fırsatlarda kaleci Osman'ı geçemedi. Orta alanda Oğuzhan ve Furkan ile oyun kurmaya çalışan ev sahibi ekip Kürşat ve Abdullah'ın baskısı ile bunda başarılı olamadı.Orta alanda top yapamayan ve uzun toplara yönelen Mavi-Beyaz-Kırmızılılara Cevizli Anadolu defansı geçit vermedi. İkinci yarıda oyuncu değişikliğine giden ve hücum gücünü arttıran Irmakspor değişiklikler sonrasında golleri buldu. Pas yapan ve en önemli kozu olan kanatları çalıştıran ev sahibi ekip Ömer Faruk'un futbol resitali sunduğu karşılaşmadan üç puan çıkardı. İki golün de asistini yapan, kanatlardan sürekli bindiren, bireysel çabaları ile topu ileriye taşıyan , savunmaya da yardım da bulunan Ömer Faruk maçın yıldızıydı. Maçın gizli kahramanlarından biri de golcü oyuncu Emre Yatan ile boy farkı olmasına rağmen hava toplarında canla başla mücadele eden kaptan Tayfun'du.


Cevizli Anadolu attı, durdu


Konuk ekip bireysel anlamda çok iyi oyunculara sahip. Her biri bundan önceki sezonlarda şampiyonluk yaşamış, kaliteli isimler. Oyuna da iyi başladılar. Emre Azim'in asistinde Cihat'ın akıl dolu vuruşu ile soyunma odasına 1-0 önde gittiler. Orta alanda Kürşat ve Abdullah ile rakibine baskı kuran konuk ekip teknik kapasitesi yüksek Ziya ile de topa sahip olmaya çalıştı. İlk yarıda kanatlarda Cihat ve Emre Azim ile rakip defansı zorlayan konuk ekip ikinci yarıda adeta durdu. Uzun toplarda Emre Yatan'ı buluşturmak isteyen Cevizli Anadolu bunda da başarılı olamayınca atılan her top geri geldi. Özellikle sağ kanattan etkili olan Irmakspor'u durduramayan konuk ekip yediği iki golle evine puansız döndü. Böylesine kaliteli bir kadro bu grubun mutlak favorisidir. İyi top oynuyorlar, ayağa pas yapan takım ikili mücadelede de iyi. Bu maçta kenardan gelen oyuncuların katkısı olmayınca sonuç kaçınılmaz oldu.Bu takımın böylesine kaliteli oyuncu grubu ile şampiyonluk harici başka bir iddiası olamaz. Geçtiğimiz sezon Kartal Belediyespor'da kaliteli oyuncularına rağmen bir türlü galibiyet serisi yakalayamamış ve ligden düşmüştü. Dikkatli olmak gerekir!


Maç sonu gerginlik


Maçın bitimi ile beraber Cevizli Anadolu antrenörü ile Irmakspor teknik direktörünün sözlü atışmasına bazı oyuncularda müdahil olunca ortam gerildi. Cevizli Anadolu yöneticileri de tartışmaya katılınca itiş-kakış yaşandı. Neyse ki; araya giren sağduyulu yönetici ve taraftarlar olayları büyümeden önledi. Ah bu sağ duyulu insanlar olmasa halimiz içler acısı. Ne olacağı belli aslında. Ya polis ayırmaya girerken göz bebeğinin içine kadar biber gazı sıkacak sonra limon aratacak yada diğer takımın taraftarları da saldırıp kavga çıkacak... Tabi sonra bu maçın rövanşı olacak!!! Siz yaptınız biz de yaparızlar gelecek... Bu şekilde hiçbir yere varamadık, varamayacağız. Maç bitti, puanlar alındı ya da gitti. Artık birşey değişmiyor arkadaşlar, değişmeyecek, kabul edelim... Değişebilecek tek şey bizlerin düşünceleri, herkes kendini düzeltirse Dünya düzelir. Bu arada olayların çıkış noktası futbolcuların zaman çalması. Bunu Barcelona,Real,Bayern yapıyor arkadaşlar. Maalesef bizim ülkemizde çok fazla yapılıyor o ayrı. Biz de memnun değiliz bu görüntüden. Maç izlemeye geliyoruz, papatyaların öcünü izlercesine halı sahayı bulan yatıyor. Öne geçen takımın taktiği belli maalesef golü at,yat!!!


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN


 

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...