Pazartesi, Eylül 24, 2018

Gergin maçta Siirtgücü güldü

İstanbul Süper Amatör Lig 3. Grup'ta iki iddialı ekibin mücadelesinde İstanbul Siirtgücü deplasmanda Kuştepespor'u 1-0 mağlup etti.


Erdem Sağolan bildiriyor


Üçüncü haftasına girdiğimiz Süper Amatör Lig'de takımlar ritimlerini bulmaya başladı. Mücadele güçleri yüksek ve zaman zaman gergin geçecek maçlara hazırlıklı olalım. Sıcak havaların devam ettiği bu günlerin de kıymetini bilerek şortu tişörtü çektim ve Kuştepe-İstanbul Siirtgücü maçı için Nurtepe Stadı'nın yolunu tuttum. Heyecan dolu geçmesini beklediğim maç beni yanıltmadı ve yine güzel bir maç seçtiğim için kendimi tebrik ediyorum, bingo!


Maçta her iki takım taraftarı da yerlerini almıştı. Son dakikalara kadar heyecan içinde geçen karşılaşmada verilen tartışmalı penaltı kararı sonrası Semih ile golü bulan konuk ekip üç puanın sahibi oldu. 


Ev sahibi, Seyitcan'ı geçemedi
Kuştepe ev sahibi olmanın avantajı ile maça da istekli başladı ama üçüncü bölgede istediklerini yapamayınca pozisyona giremediler. İleri uçta Ramazan'ı topla buluşturamayan ev sahibi ekip  kanatlardan da istediği verimi alamayınca savunma beklerini hücuma dahil etti ve bunda da etkili oldu. Eraycan ve Zülküf ile etkili ataklar geliştiren ev sahibi ekip yakaladığı gol fırsatında da kaleci Seyitcan'ı geçemedi. İkinci yarıda ilk yarıya oranla daha iyi oynayan Şişli temsilcisi Anthony ve Batuhan ile orta sahada etkili oldu. Ev sahibi ekip yakaladığı ani ataklarda da final paslarında başarılı olamayınca golü bulamadı. Özellikle ikinci yarıda net iki fırsatta gol şansı tanımayan Seyitcan konuk ekibe üç puanı getiren isimlerin başındaydı. Mücadele olarak iyi olan ev sahibi ekip final noktalarında başarılı olursa zorlu grubun zirve takibinde olurlar.


Top iki kez ağlara gitti ama...
Konuk ekip ise karşılaşmaya tutuk başlasa da pozisyonlar buldu. Fatih ve Ozan ile iki gol bulan Siirtgücü gollerin birinde ofsayta diğerinde ise faule takıldı ve goller geçersiz sayıldı.(Ozan'ın geçersiz sayılan gol pozisyonu aşağıdadır). Siirtgücü oyuncuları ve teknik heyetinin hakeme yoğun itirazları vardı ancak karar değişmedi.  Konuk ekip ayağa paslarla rakip sahaya geçerken, özellikle kanattan Uğur'u kullandı. Uğur da toplu oyunda oldukça etkiliydi. İlk topları Semih ile buluşturan konuk ekip orta alanda Görkem ve Hasan ikilisi ile hücumu desteklemeye çalıştı. Ozan ile Uğur sürekli kanat değiştirerek pozisyon aradılar fakat Kuştepe defansına takıldılar. Etkili ayaklara sahip Siirtgücü tempo yakalarsa zirve yarışı içerisinde olur. Net üç pozisyonunda kalesini gole kapatan Seyitcan karşılaşmanın iyileri arasındaydı.   


 


 


Tartışmalı penaltı ortamı gerdi


Oldukça zevkli ve heyecan dolu karşılaşmanın son dakikasında verilen tartışmalı penaltı kararı ortamı gerdi. Kuştepe ceza yayı üzerinde ortada kalan topa Anthony ve Ozan Can aynı anda hamle yaptı. Topu uzaklaştırmak isteyen Anthony ile ayağını kaldırarak topa hamle yapan Ozan yerde kaldı. Kuştepe oyuncuları ve tribündeki seyirciler Kuştepe lehine faul kararı beklerken, mücadelenin hakemi Fikret Hakan Abay Siirtgücü lehine faul kararı verdi. Bu karara herkes şaşırırken, yardımcı hakem Erkan Erzen pozisyonun içeride olduğunu söyledi,mücadelenin hakemi penaltı noktasını gösterdi ve ardından Anthony'yi ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderdi. Kendisine faul kararı beklerken oyundan ihraç olan günü etkili ismi yoğun itirazda bulundu ancak karar değişmedi. Penaltı kararı sonrası tribünden bazı yabancı cisimler atılınca karşılaşma kısa süreliğine durdu. Penaltı atışını kullanan Semih mücadelenin skorunu belirledi. 0-1


Kuştepe tribünlerinden maçın hakemine tepkiler sürerken, araya giren sağduyulu taraftar ve yöneticiler ortamı sakinleştirdi.   


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...