Pazartesi, Ağustos 20, 2018

Maltepe'de dostluk rüzgarı

Birçok insana göre pazar sabahı yapılacak en absürd şeylerden biri amatör maç için günün ilk ışıklarında sıcak yatağından kalkmaktır. Tabii bu söylediğim normal insanlar için geçerli, amatör futbola gönül vermiş insanları katmıyorum. Onların ruh hali az biraz bozuk, bizim gibi...


Sağ olsun futbolcu kardeşlerim kapıdan aldı, akşamın sonunda da kapıya bıraktı da yol yorgunluğu çekmedim. Bir de kahvaltıda servetimizi bırakmasaydık daha iyi olacak ya neyse :)


Sabah 8'de başlayan yolculuk, İstanbul'dan kaçıp giden insanlar sayesinde yarım saatte son buldu. İBB İstanbul Sahil tesislerine gittiğimde şok oldum. Bilen bilir Avrupa yakasının sahil kısmında böyle tesisler bulmak zor. Anadolu yakası insanları sabahın erken saatlerinde kalkmış, koşularını yapmış, tesiste dinleniyorlardı. Mis gibi bir pazar sabahı... Emeği geçenlerden Allah razı olsun.


Maçın başlaması ile birlikte ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Oyuncu kaliteleri, maçın temposu , futbolcuların ciddiyeti, sıcak havaya rağmen mükemmele yakın bir 90 dakika izleten herkese teşekkürler. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmada goller İstanbul Sahilspor'dan Ekrem İlbeyi ve Maltepespor'dan Oğuz Yeşil'den geldi.


Alternatifli bir kadro
İstanbul Sahilspor takımı oldukça kaliteli bir takım. Kalesinden santraforuna kadar neredeyse alternatifli kadroları var. Ayağa paslarla çıkmaya çalıştılar. Tabi karşılarında iyi bir takım olunca, savunma bekleri fazla destek veremediler. İleri uçlarının o kadar alternatifleri var ki; kötü oynamayı bırakın vasatı geçemezlerse herkes yedek kalır. Tek ön libero önünde iki temiz ayaklı oyuncuları var. Üçlü hücum oyuncuları ile sürekli değişerek oynuyorlar. Kamp sonrası tempo yükselirse 3.grubun favori takımlarından olur. Tabi o grupta birçok kaliteli takım var. Kanaatimce bu grupta şampiyonu psikolojik etkenler belirler. Sakin olan net şekilde kazanır. İstanbul Sahilspor'da en çok göze batan oyuncu Oğuzhan Şenyiğit'ti. Bu güne kadar bu lig seviyesinde hiç oynamamış. Profesyonel liglerin topçusu olduğunu gösterdi. Özellikle takım arkadaşları ile yaptığı kısa üçgenler iyi pozisyonları getirdi. Bu ligdeyim ve buna göre oynarım derse ekstra bir transfer. İstanbul Sahil adına frkik golünü atan Ekrem İlbeyi de hava toplarında oldukça etkiliydi ancak son vuruşları daha net olmalı. Kanatta yer alan Murat Gürsu da bu form grafiği ile takımın değişmezi olur.


"Ben BAL takımıyım" dedirtti
Maltepespor bir önceki gün oynadığı Beşyüzevler mücadelesi sonrasında birkaç oyuncusunu dinlendirdi. Yine de oynadığı futbolla 'Ben BAL takımıyım' dedirtti. Fizik güçleri oldukça iyi. Denenmeye gelen oyuncuların çokluğu nedeni ile bir yargıda bulunamayız ancak yılların tecrübesi Ali Yavuz Akkaya'ya ayrı parantez açalım. Yıllarca golcülüğü ile ön plana çıkan oyuncu şu anda Maltepe'nin Emre Belözoğlu'su, hadi biraz daha abartayım İtalyan oyuncu Pirlo... Orta sahadan aldığı toplarla oyunu yönlendiriyor, sahada takım arkadaşlarını yönetiyor. Tek handikapı ki yıllardır takip ediyoruz hakeme biraz az(!) konuşuyor. Eğer kaptanın formu böyle devam ederse en az 10 yıl daha kendisini izleyebiliriz...


İZLENİM: ERDEM SAĞOLAN


 

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.