Pazar, Ağustos 26, 2018

İstanbul Defnespor'dan Türkiye'de bir ilk

Avrupa’da Futbolda Irkçılık ile Mücadele Derneği (FARE – Football Against Racism in Europe) İstanbul Defnespor'un başvurusunu onayladı. Buna göre yeşil siyahlılar, 2018 #footballpeople Futbol Aksiyon Haftaları (Football Action Weeks) boyunca yapacağı aktiviteler ile futbolun ırkçılık, ayrımcılık ve aşağılama ile mücadelesine katkıda bulunacak. 11-25 Ekim tarihlerinde Avrupa’da büyük bir kampanya ile gerçekleştirilecek #footballpeople süresince Defnespor kadınların futbola katılımında fırsat eşitliği konusunu işleyecek.


1999 yılında kurulan FARE, futbolun dünyanın en popüler sporu olarak herkese ait olduğu ve toplumda sosyal uyumluluğun, toplumsallaşmanın geliştirilmesine katkıda bulunacağı ilkesi ile çalışmaktadır. Kurum “Dünyada herkesin en güzel oyun olan futbolu hiçbir korku ve endişe içerisinde olmadan oynama, izleme, konuşma, yorumlama hakkı ve özgürlüğü vardır” sloganı ile örgütlenmiştir.  Bu amaçla fan gruplarını, sivil toplum kuruluşlarını, amatör kulüpleri ve taban birliklerini de içine alan katkılarda bulunmaktadır.


Hem kızlarda hem erkeklerde 
2017 yılında Erdem Göktürk'ün başkanlığında kurulan, Çekmeköy merkezli olsa da çevre ilçelerde de faaliyet gösteren Defnespor'un bu sezon hem kadın hem de erkek futbol kategorilerinde ligde mücadele etmesi bekleniyor. Defnespor ilk senesinde hentbol branşında sahne almıştı.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...