Cumartesi, Temmuz 21, 2018

Merkez'de 4X4'lük maç

2018-2019 futbol sezonuna 2 aydan az bir süre kalırken, takımlar hazırlık maçları ile eksiklerini görmeye çalışıyor. Bizler de fırsat buldukça bu mücadeleleri takip edip, gözlemlerimizi siz değerli takipçilerimize sunmaya çalışıcağız.


Merkezefendi Stadı'nda oynanan Irmakspor-Başakşehir maçını izlemek için yola çıktım. İlk hazırlık maçlarının en büyük handikapı çok fazla oyuncu denenmesi ve topçuların birbirini tanımaması. O yüzden çok büyük beklentilerle gitmedim ama mücadele olarak beklediğimden daha iyiydi. En azından futbola doyurmasa da gole doyurdu diyebilirim. 


Zeytinburnu temsilcisi Irmakspor genç oyuncuları ile ilk yarının üstün olan tarafıydı. Sahanın her yerinde rakibine baskı uygulayan ve hücumda doğru işler yapan Cahit Kesler'in talebeleri devreyi 4-2 önde kapattı.


Devre arasında oyuncuların bireysel hatalarını iyi etüd eden Başakşehir teknik direktörü Ünal Özbey ikinci yarıda kadroyu değiştirdi. Orta alanda üstünlüğü ele geçiren ekip ikinci yarıda bulduğu gollerle skoru 4-4' e getirdi. Irmakspor'un golleri Mahsun, Ömer Faruk,Abdullah ve Alaattinden gelirken, konuk ekibin sayılarını Cüneyt, Şehmuz,Oktay ve Ahmet kaydetti.


Irmakspor'un ikinci, Başakşehir'in ilk hazırlık maçıydı. Bu maçlar tabi ki ölçü olamaz. Ancak Irmakspor kaleci, defans ve gol yollarında daha etkili isimler almalı. Geçen sezondan giden oyuncuları var. Takımın yarısı kalmış, kalan oyuncular birbirini tanıyan genç isimler ve oldukça da etkililer. Başakşehir ekibi geçen sezona oranla daha iddialı bir takım kurmuş. Kaliteli isimlere sahipler, gün geçtikçe daha iyi olurlar.Defans hattı bireysel hatalarla çok göze çarptı. Topu oyuna sokarken oldukça zorlandılar. Orta saha ve defansa takviye düşünülebilir. Hücum hattına kanatlardan destek gelirse rakiplerinin baş belası olurlar der susarım. Ünal Hoca sezon öncesi yüklemelerine başlamış. Takım yorgun gözüküyordu. Bu hafta kampa gidecekler, bir de kamptan sonra görmek lazım. Bu kadronun iş yapacağı düşüncesindeyim, tabi ki bu oyunla değil, zamanla...    


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN


 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...