Cuma, Temmuz 13, 2018

Gelişim Ligleri'ne küme düşme kuralı geliyor


TFF, Gelişim Ligleri hariç tüm liglerin 2018/2019 Sezonu Statülerini açıkladı.



 



Geçtiğimiz sezon, Süper Lig ve 1.Lig takımlarına Gelişim Ligleri'ne katılım mecburiyeti koyan TFF, 2018/2019 Sezonu'nda ise şimdiye kadar bu liglerde uygulamadığı ''küme düşme'' kuralını faaliyete geçireceği, bu kuralın ise sadece Süper Lig ve TFF 1.Lig takımlarının katıldığı Elit U17 ile U19 kategorilerinde uygulanacağı duyumu var.



 



Alınan bu kararla,bu yıl yine Süper Lig ve 1.Lig adı altında 18 takımlı iki grup ve çift devre lig usülü formatıyla devam edilerek,sezon sonunda Süper Lig'de başarısız olan -tahminimizce- üç takım bir alt lige düşürülürken ,TFF 1.Lig'den de başarılı olan üç takım ise bir üst lige çıkacak.



 



Peki TFF 1.Lig'den küme düşen profesyonel takımların altyapı takımları başarılıysa ne olacak? İşte onu bilen yok! Statü açıklandığında göreceğiz.



 



Altınordu için mi yapılıyor?



 



Haziran ayında,Süper Lig ve 1.Lig kulüplerinin gençlik gelişim teknik sorumluları ile kurum yetkililerinin katıldığı bir iletişim toplantısı düzenleyen TFF'nin, küme düşme kuralını Türkiye'nin altyapıda en iyi ve en üretken kulübü Altınordu için mi yaptığı ise akıllara soru olarak geliyor! Böylece,TFF 1.Lig kategorisinde oynayan Altınordu'nun ,Süper Lig'de oynayan dört büyükler ve altyapısı ile ünlü Bursaspor takımlarıyla sadece Türkiye Finalleri'nde karşı karşıya gelmesi olasılığını da ortadan kaldıracak.



 



Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın geçmiş sezonlarda ''Ben niye 2. ve 3.Lig takımlarıyla oynuyorum!'' diyerek TFF'ye serzenişi,belki de yerini ''Ben niye 1.Lig takımlarıyla oynuyoruma'' dönüşmüş olabilir!



 



TFF 2.ve 3.Lig takımlarıyla ilgili ses-seda yok!



 



Geçen sezon başında Futbol Direktörü Fatih Terim'in aldığı kararla Gelişim Ligleri'ne alınmayan ve yerel liglerde oynaması kararlaştırılan ancak Fatih Terim'in istifası ve oluşan kamuoyu baskısına dayanamayarak bu yanlıştan dönen TFF'nin,bu takımlarımız ile ilgili nasıl bir yol haritası çizdiğinden ise kimsenin haberi yok!



 



TFF 2.ve 3.Lig takımları ise ,Bölgesel Gelişim Ligleri'nin devam etmesini,geçen sezon gibi bir kısır-döngü yaşamak istemediklerini belirtirken, gruplarında takım sayılarının arttırılmasını ve geçen sezon düzenlenmeyen Türkiye Şampiyonası'nın bu sezon düzenlenmesini istiyorlar.



 



Haber: Arif Doğan

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.