Pazar, Temmuz 22, 2018

BAL'dan çekilmede Çankırı ve İstanbul ön sırada

Bölgesel Amatör Lig’de yeni sezon öncesi katılım hakkkı olan 9 ekip çekildi. BAL’dan çekilme her sezon öncesi artık rutin hale gelirken iki il bu alanda önde gidiyor.


Şuhut Hisarspor, Burhaniye Cumhuriyet Mahallesi, Kestel Belediyespor, Elazığ Rüstempaşaspor, Eskişehir Kurtuluşspor, Kayseri Şekerspor, Kayseri Erciyesspor, Arsinspor ve Uşak Sivaslı Belediyespor bu sezon ligden çekilen ekipler. Sivaslı'nın çekilmesi nedeniyle bu sezon Türkiye'de BAL'da temsil edilmeyen tek il Uşak oldu.


9 sezonda toplam 83 takım çekilirken en çok fire ilk sezon yaşandı: Tam 17 takım BAL’ın ilk sezonunda hakları olmasına rağmen lige girmediler. 2014-15'te de 14 takım girmedi mesela...


Bu sezon Çankırı’dan çekilen ekip yok ancak BAL’dan çekilme konusunda liderlik bu ilde. BAL kurulduğundan bu yana 6 kez Çankırı ekipleri sezon öncesi lige girmedi. Esasen sadece 3 sezon Çankırı bu ligde temsil edilebildi: 1074 Çankırıspor ve Çankırı Belediyespor birer sezon oynarken, Çankırı Özel İdarespor lige girip beş hafta sonra çekildi.


İkinci sırada ise İstanbul yer alıyor. Şimdiye kadar 5 İstanbul takımı BAL’dan çekildi. İlk sezon Ayazağaspor, Dikilitaşspor ve Hürriyetgücü, daha sonra da Selimiyespor ve Beşyüzevlerspor çekildi.


BAL’dan en çok takımı çekilen iller sıralaması şöyle:


Çankırı 6
İstanbul 5
Elazığ 4
Kırklareli 4
Afyonkarahisar 3
Ankara 3
Balıkesir 3
Denizli 3
Gaziantep 3
Isparta 3
İzmir 3
Uşak 3


Araştırma Haber: Benan Diker

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...