Pazar, Mayıs 27, 2018

'Futbolcu yok, gelen de kavga etmeye geliyor'

Günyamaçspor Teknik Direktörü Ümit Ünal, kulübün geçmiş yıllardan gelen kötü imajını silmek için bu sezon büyük çaba sarf ettiklerini, bu nedenle bu sezon 10’a yakın futbolcu gönderdiklerini söyledi.


Galatasaray’ın 3. Lig’de oynayan takımının kadrosunda top koşturan Ümit Ünal, Metin Güven ve Metin Akdoğan bu sezon Kağıthane ekibi Günyamaçspor’da görev başlarken kırmızı-mavili ekibi her kategoride söz sahibi olan bir kulüp yapmak için kolları sıvadı. Lakin teknik sorumlu Ümit Ünal birçok sıkıntı ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.


'Kavga etmeye geliyorlar'
Günyamaçspor’un geçmiş yıllarda kavgacı bir takım imajına sahip olduğunu belirten Ünal “Bu imajı silmek için çok uğraşık. 10’a yakın oyuncu gönderdik. Belgelerini verdik ‘Git kardeşim istediğin takıma’ dedik. Zaten oyuncu bulmak zor, gelen de kavga etmeye geliyor. Mesela bir maç öncesi bir oyuncum ‘Bu karşıdaki çok iri, buna vuracağım’ dedi. Anlamak çok güç. Biz sırf takım düzelsin diye bu düşüncedeki çocuklarla yolları ayırdık. Bizim amacımız burada ahlaklı, düzgün gençler yetiştirmek, onları sokaklardan kurtarmak. Bunu da gönül işi olarak yapıyoruz yoksa amatör futbolun antrenörlere maddi getirisinin ne olduğu herkesin malumu” dedi.


'İstediklerimizin yüzde 95'ini yapamadık'
Bu sezon istediklerini tam anlamıyla gerçekleştiremediklerini belirten tecrübeli teknik adam “Aslında çok iyi hazırlandık ancak takımın içine girince işimizin ne kadar zor olduğunu gördük. Bu sezon, kafamızdakilerin yüzde 95’ini yapamadığımızı söyleyebilirim. Ancak sonlara doğru istediğimiz gibi oyuncular bulmaya başladık ancak artık çok geçti. Artık tüm planlarımız gelecek sezon için” diye konuştu.


'Veliler ilgisiz'
Kulüpte karşılaştıkları en büyük zorluklardan birinin, futbolcu velilerinin ilgisizliği olduğunu belirten Ünal, “O kadar alt yapı futbolcusu var, sezon başından bu yana ancak 3-4 tanesinin velisi gelip çocuğunu takip ediyordu. Bir tane veli gelip idmana arayıp sormuyor. İnsan merak etmez mi ‘Çocuklarımı kime emanet ettim, bunlar ne yapıyor’ diye” ifadelerini kullandı.

Bu sorunu da yavaş yavaş aşmaya başladıklarını belirten Ümit Ünal, “Son dönemde gelen futbolcularımızın velileri daha ilgili. Hatta velilerden bir futbol takımı kurduk, cumartesileri maç yapıyoruz” dedi.


Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...