Pazar, Nisan 22, 2018

Yeşilkentspor'dan hakeme veryansın

Dün oynanan şampiyonluk adına kritik mücadelelerden biri olan Akörenköyspor karşısında 2-2'lik sonuçla ayrılan Doğa Hospital Yeşilkentspor'da Kulüp başkanı Aytekin Yayla, takımın geleceğinden kimsenin kuşku duymasına gerek olmadığını, gereken önlemlerin acilen alınacağını belirtti.



Yayla, yaptığı açıklamada, Akörenköyspor karşısında aldıkları 2-2'lik beraberliğin, maçın orta hakeminin ilk yarıda ve ikinci yarının uzatma dakikalarında Yeşilkentspor lehine 2 penaltısını vermemesinden kaynaklandığını öne sürdü. Penaltıları adeta görmemezlikten gelen hakemi spor kamuoyunun vicdanına bıraktığını ifade eden Yayla şunları kaydetti:


“Maçımızın orta hekemi futbolcularımızın alın terlerini, emeklerini ve emeklerini ellerinden aldı. Sahada yaşanan bu durumdan camiamız da şu anda içinde bulunduğu durumdan bir an önce kurtulmalı ve toparlanmalı. Bunun için ne gerekiyorsa yapılacak. Biz de yönetim olarak üzerimize düşen maddi ve manevi her türlü fedakarlığı yapacağız. Hakemlerimize bizi koruyup kollamasını elbette ki beklemiyoruz. Ancak her takım sahaya çıkabilmek için maddi manevi emek harcıyor. Bu emekleri birilerinin gelip heba etmesini istemiyoruz” dedi.


Takımlarının ikinci yarıda uzatma dakikalarında gelen gol içinse şiddetli gol arzusuna, şiddetli savunma yaparak karşılık verdiğini ifade eden Yayla, ''Gol her şeyin bitmeye başladığı anda imdadımıza yetişti. 'İçeride oynamanın ve şampiyonluk yolunda mutlak kazanma ihtiyacının verdiği motivasyonla daha fazla topa sahip olduk ve rakip sahada olduk. Akörenköyspor takımı da neden 22 puan topladığını gösterdi" ifadelerini kullandı.


''HAKEM KONTROLÜ KAYBETTİ VE FORMSUZDU''


Başkan Aytekin Yayla, karşılaşmanın orta hakeminin maçın 1. dakikasından itibaren oyunun kontrolünü kaybettiğini ve tuhaf kararlara imza attığını savunarak, şunları söyledi:


''İlk dakikadan itibaren her iki takımın da galibiyeti çok istemesinden dolayı son derece gerilimliydi. Burada bunu kaliteye döndürecek kişi öncelikli olarak hakem triosuydu doğal olarak. Ancak maçın orta hakemi açıkçası bu yüksek istekli ve kaliteli oyun oynamaya çalışan takımların ayarında değildi. Maçın kontrolünü kaybetti. Rakibin faullerine adeta göz yumarak 2 penaltımızında içinde bulunduğu kararlarını anlamsız biçimde aleyhimize kullandı. Kontrolünü kaçırdı, son derece formsuzdu. Hakemlerin de en az bizden daha fazla yüksek konsantrasyona sahip olması gerekiyor. Duygularını sahanın dışına atmaları gerekiyor."


Muhabir: Gökhan İşbaşar


Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...