Cuma, Nisan 27, 2018

Kadın ve Futbol Çalıştayı başarıyla gerçekleştirildi

Türkiye’de ilk defa kadın futbolu üzerine bir çalıştaş düzenlendi. ‘Kadın ve Futbol Çalıştayı’, Kadın Futbol Kulüpleri Derneği’nin de katkıları ile 26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Okan Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Kadın futbolunun sorunları ve çözüm önerilerinin çeşitli paydaşları açısından tartışıldığı çalıştay bir gün sürdü.


100'ün üstünde katılımın olduğu organizasyonda açılış konuşmalarını Kadınlar için Spor ve Fiziksel Aktivite Derneği Başkanı Prof. Dr. Canan Koca, Kadın Futbol Kulüpleri Derneği Başkanı Erdem Göktürk ve Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Tuncdan Baltacıoğlu gerçekleştirdi.


TASKK Genel Başkanı ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez’in de katılımcılara seslendiği çalıştayda ayrıca bir panel düzenlendi. Doç.Dr. Lale Orta’nın moderatör olduğu panele konuşmacı olarak Eurosport Yayın Yönetmeni ve Spor Yazarı Bağış Erten, P&G Türkiye ve Kafkasya Marka Müdürü Dilay Kurtuluş, AVON Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika İletişim Direktörü Hande Orhan ile Beşiktaş Kadın Futbol Takımları Teknik Direktörü Mutlucan Zavotçu yer aldı.


Panelin ardından çalışma grupları ve kapanış konuşmalarıyla organizasyon sona erdi.


Kadın Futbol Kulüpleri Derneği Başkanı Erdem Göktürk "Türk kadın futbolu üzerine bugüne kadar yapılan ilk çalıştayı gerçekleştirdik. Sonuç raporu basılarak yurt içinde ve dışındaki kadın futbol paydaşları ile en kısa zamanda paylaşılacak. Tüm katılımcılara teşekkür ederiz" dedi.


Muhabir: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.