Pazartesi, Nisan 30, 2018

G.Saray-F.Bahçe rekabetiyle kuruldular, şampiyon oldular

Kocaeli 2. Amatör Lig H Grubu’nda ipi göğüsleyen takım Çayırova Menderes Gençlikspor oldu. İlk sezonlarında bu başarıya ulaşan kırmızı beyazlıların ilginç bir kuruluş hikayesi var.


2017 yılında kurulan Çayırova Menderes Gençlikspor, Kocaeli 2. Amatör Lig H Grubu’nda bitime iki hafta kala şampiyonluğu ilan ederken, son maçında kupasına kavuştu. Şampiyonluğu garantilediği için Darıca Marmara Osmangazispor maçına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan kırmızı beyazlı ekip sahadan 3-3’lük skorla ayrılırken oyuncu-antrenör Resul Ateş yaptığı iki asist ve yaptığı şık hareketlerle maça damgasını vurdu. Maç sonrası kupasını alan Menderes Gençlikspor’da futbolcular teknik heyet ve taraftarlar şampiyonluğu, Menderes Caddesi esnafıyla beraber kutladı.


Esnaf kurdu
Kulübün kuruluş hikayesi ise oldukça ilginç... Çayırova ilçesi Yenimahalle’deki Menderes Caddesi’nde bulunan esnaf, aralarındaki G.Saray-F.Bahçe rekabetini halı saha maçlarına taşır. Gelenekselleşen ve birçok yeteneği ortaya çıktığı bu maçlarda, yeni bir kulüp kurulma fikri ortaya atılır. Hem G.Saraylı hem de F.Bahçeli esnaflar birleşerek, bulundukları caddenin ismini taşıyan Menderes Gençlikspor’u 2017’de kurar ve liglere girer. Murat Babaoğlu’nun başkanlığını yaptığı kulübün teknik direktörü Kerim Fındık... Resul Ateş ise hem yardımcı antrenör hem de futbolcu olarak kulübe hizmet veriyor.


Muhabir: Efkan Bucak


 


Hiç yorum yok:

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Programı

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...