Perşembe, Mart 29, 2018

Vefa tamam peki ya diğerleri?

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman B Grubu’nda BAL heyecanı sürüyor. Vefaspor’un Bölgesel Amatör Ligi garantilediği grupta tam 5 takım iddiasını sürdürüyor. Statü gereği kaç takımın BAL olacağı kesin olmasa da takımların ilk hedefi ilk 2’ye girip, işini garantiye almak. Bundan önceki sezonlarda 3’üncülerin hatta hatta 4’üncülerinde iddiasının olması lige ayrı bir heyecan katıyor.


Bu hafta oynanacak maçlar öncesinde Ataşehir Çamolukspor 2.sırada takibini sürdürüyor. Çamoluk her iki maçını da kazanır, Vefa son maçında puan kaybederse Ataşehir temsilcisi lider olarak çıkar. Bu hafta Ortaköy ile karşılaşacak olan Çamolukspor haftaya takipçisi Küçükyalı Yelken ile belki de üst lig için zorlu bir doksan dakikaya çıkacak. Çamoluk bu hafta kazanırsa,İFA da puan kaybına uğrarsa, son hafta kendisine beraberlik bile yetiyor.


11 puanla takibini sürdüren Küçükyalı Yelkenspor için bu hafta son haftadan daha önemli. Çünkü 10 puanlı İstanbul Bafraspor ile karşılaşacaklar. İki takım da mutlak galibiyet için sahada olacaklar.Seyir zevki yüksek bu mücadele kaçmaz. Beraberlik halinde iki takımda iddiasını sürdürse de bir alt sırada yakın takipçileri İFA Spor var.


İstanbul Bafrasspor için bu mücadele Bölgesel Amatör Lig için var olma maçı.Eğer kaybederlerse iddialarını sürdürebilmek için Ataşehir’in puan kaybını bekleyecekler.Nitekim son hafta maçı aynı puan oldukları İfa Spor ile olacak.


Bay haftasından önce Küçükyalı Yelken’e sonrasında da Vefaspor’a kaybeden ve avantajını yitiren İfa Spor’un puan kaybetmeye tahammülü yok. Şayet İfa puan kaybederse iddiasını sürdürmesi için önce Ataşehir’in puan kaybını sonra da Bafra ile Yelken’in berabere kalmasını bekleyecek. Küçükçekmece temsilcisinin bu haftaki rakibi az da olsa şansı devam eden Sekbanlarspor.


Sekbanlarspor 7 puanda ve az da olsa Bölgesel Amatör Lig şansı devam ediyor. Sekbanların Bölgesel Lig hedefinin devamı için bu hafta mutlak kazanması gerekir. Sonrasında da Ataşehir Çamolukspor’un bu hafta mağlup olmasını, Bafra ile Yelken’in berabere bitmesini, en son haftada da İfa Spor’un Bafrayı mağlup edip, Yelken ile Çamolukspor ile berabere kalmasını bekleyecek. Bu durumda da en iyi ihtimalle 3’lük için Yelken ile bir maç daha yapmaları gerekecek. Tabi bu ihtimallerden önce Sekbanların son hafta Vefaspor’u mağlup etmesi gerekiyor.


Bilmem kaç bilinmeyenli Bölgesel Amatör Lige çıkma hikayesini yazmaya çalıştık, bu hikayenin değerli aktörlerine başarılar.


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...