Cuma, Mart 30, 2018

Moloz yığınları arasında antrenman!

Kartal Belediyesi tarafından bir kısmı yıkılan Kartal Stadyumu’nda futbolcuların moloz yığınları arasında antrenman yapıyor.


Bilindiği üzere Kartalspor’un maçlarını oynadığı Kartal Stadyumu’nun bir kısmı, riskli yapı olması nedeniyle Kartal Belediyesi tarafından yıkıldı. Moloz yığınları arasında kalan stat yıkıma rağmen kapatılmadı. Statta daha önceden antrenman yapan futbol takımlarına da yer gösterilmeyince takımlar adeta moloz yığınlarının arasında antrenmanlarına devam etti. Yıkık dökük adeta savaş alanını andıran statta yaptığı antrenman havadan görüntülendi. Futbolcuların molozlara çarpmamak için büyük gayret gösterdiği görüldü.


Stat kağıt üzerinde 12 yıl önce kalktı!
Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kartalspor Başkanı Ali Apaydın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında Kartal’ın merkez planlarının ilk defa 25 Şubat 1972 yılında yapıldığını ve hali hazırda Kartal Stadı olan yerin, bu planlarda ticaret alanı olarak belirlendiğini, 14 yıl ticaret alanı olarak kullanılan bu alan ile ilgili 31 Mart 1986’da yeni bir plan değişikliği yapıldığını söyledi. Yeni planda bu kez alanın spor alanı olarak ilan edildiğini belirten Apaydın, Kartal Stadı’nın da bu plan doğrultusunda Kartal Belediyesi tarafından inşa edildiğini söyledi. Bu şekilde 20 yıl spor alanı olarak kalan stat ile ilgili 2006 yılında bir plan değişikliği daha yapılarak bu kez alanın meydan olarak değiştirildiğini kaydeden Apaydın, stadın fiziksel olarak yerinde dursa bile planlara göre 12 yıl önce kaldırıldığını söyledi.


İBB projesi olmadı
2006 yılında Kartal Belediyesi’nin yeterli bütçesinin olmaması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yatırım Programı’na dahil edilmesini istediği 41 proje arasında, eski stadın yıkılarak yerine meydan yapılması ve yeni stadında eski Çavuşoğlu Sanayi Sitesi’nin üstündeki eski otopazarına veya Kartal Belediyesi Atölyelerinin olduğu araziye inşa edilmesi projelerinin de olduğunu belirten Apaydın, bu projelerin gerçekleşemediğini söyledi.


Riskli yapı
Planlarda spor alanı olmaktan çıkarılarak meydan alanına dönüştürülen stat ile ilgili olarakstadın çürük olup olmadığını tespit ettirdiklerini belirten Apaydın, 31.03.2016 tarihli rapor ile stat ile ilgili olarak riskli yapı raporu alındığını belirtti. Bu rapor nedeniyle Kartalspor’un artık burada maç yapamadığını belirten Apaydın, yüzlerce insanın hayatının riske edilemeyeceğini söyledi.


Kaynak: Haber Türk/Kartal Gazetesi


 


Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.