Pazar, Mart 25, 2018

Gümüşyaka lider tanımadı!

İstanbul 2. Amatör Lig 1. Grup’ta ikinci sırada yer alan Gümüşyakaspor, sahasında namağlup lider Çakılköyspor’u ağırladı. Maçı 1-0 kazanan ev sahibi ekip, sezonun ilk puan kaybını yaşattığı rakibiyle arasındaki puan farkını bire indirdi.


Silivri Stadı’nda maça iki takım da kontrollü başladı. İlk dakikalarda birbirlerini tartan oyuncular ilerleyen dakikalarda karşılıklı ataklarla kaleleri yokladı. Müsabakanın 18.dakikasında Çakıl ceza alanına kadar inen Üzeyir arka direğe iyi bir orta çıkardı. Arka direkte bekleyen Murat iyi bir yükseliş ve kafa vuruşuyla topu kalecinin uzanamayacağı köşeye yollayarak golünü kaydetti ve durum 1-0 oldu. Bu dakikadan sonra başka gol olmadı ve maçın ilk yarısı Gümüşyaka takımın üstünlüğü ile tamamlandı.


Çakılköy penaltı kaçırdı
İkinci yarıya konuk Çatalca temsilcisi baskılı bir oyun ile başladı. Oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Gümüşyaka takımı kalesinde ataklar görmeye başladı. Birbiri ardına gelişen Çakıl ataklarında Gümüşyaka takım kalecisi Burak yerinde müdahalelerle pozisyonları bertaraf etti. Müsabakanın 54.dakikasında Gümüşyaka ceza alanı içinde Çakıllı oyuncu Ahmet’e yapılan sert hareketi maçın hakemi penaltı ile cezalandırdı. Çakıl adına kazanılan bu penaltı atışını Kubilay kullandıysa da Gümüşyaka kalecisi Burak sert gelen topu çıkardı.


Bu kaçan penaltı ile moralleri iyice düşen Çakıllı oyuncular kontrolsüz bir şekilde saldırmaya başlayınca tecrübeli Gümüşyaka defansında bu pozisyonlar eridi. Müsabaka ev sahibi Gümüşyakaspor’un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Gümüşyaka takımı aldığı bu galibiyetle Çakıl ile arasındaki puan farkını da kapatmış oldu.


Stat: Silivri
Hakemler: Sencer Ayran, Ali Akbulut, Alaattin Kıvanç
Gümüşyakaspor: Burak 9, Üzeyir 9, Burak 9, Savaş 9, Murat 9, Kıvanç 9, Emre 9, Ulaş 9, Şevki 9, Erdi 9
Çakılköyspor: Onur 8, Akın 8, Bahadır 8, Batuhan 8, Zafer 8, İsmail 8, Kubilay 8, Anıl 8, Namık 8, Ahmet 8, Yusuf 8
Gol: 18’ Murat (Gümüşyaka)


Haber: Engin Akın


 


Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.