Çarşamba, Mart 28, 2018

Böyle bir şampiyonluk kaybetme görülmedi!

Çankırı 1. Amatör Lig’de bitime1 hafta kala averajla şampiyonluğunu garantileyen ve ligin son maçına çıkmayan Çankırıspor Kulübü ile ilgili Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) kararını verdi. AFDK mavi beyazlıların üç puanını sildi. Böylece şampiyon Kurşunlu Belediyespor oldu.


Maç günü unutuldu iddiası
Çankırı 1. Amatör Küme’de bir maçı eksik olmasına rağmen sezon sonunda ikili averajla şampiyonluğu garantileyen Çankırıspor, sezon bittikten sonra Orta Belediyespor’la oynaması gereken erteleme maçına çıkmadı. Çankırıspor ile aynı puana sahip Kurşunlu Belediyespor, rakiplerinin maç gününü unuttuğunu iddia ederek üç puanlarının silinmesini istedi. Çankırıspor ise deplasman yolunda otobüslerinin arıza yaptığını, bölgede telefonların çekmediğini ve futbolcularının zehirlendiğini öne sürmüştü.


Konu Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na aksederken, çıkan kararda “Çankırı Spor Kulübü hakkında; 10.03.2018 tarihinde oynanması gereken Orta Belediye Spor-Çankırı Spor 1’inci Amatör Küme (Çankırı) müsabakasına gelmeyerek talimatlara aykırı harekette bulunulması nedeni ile 3-0 hükmen mağlubiyet ve mevcut puanından 3 puan silinmesi cezası verilmesine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.


Kahraman: Öldük öldük dirildik
Kararın açıklanmasının ardından açıklamada bulunan Kurşunlu Belediye Spor Kulübü Başkanı Zekeriya Kahraman, sonucun kendilerini çok mutlu ettiğini ve şampiyonluğu hak ettiklerini söyledi. Kahraman, “Lig başlamadan kurallar konulur. Kuralda herhangi bir nedenle maça çıkmayan takımın hükmen mağlup olacağı ve 3 puanının silineceği maddesi yer alıyor. Bu karara göre adaletli bir sonuç oldu. 15 gündür heyecanla bekliyorduk. Adeta öldük öldük dirildik. AFDK´nın kararı sonucunda beklediğimiz şampiyonluğumuz açıklanmış oldu. Taraftarlarımızla, sporcularımızla, yönetimimizle bu karara çok sevindik” dedi.


BAL için mücadele edecekler
Bölgesel Amatör Ligi’ne katılmak için şehrin diğer takımı olan 1074 Çankırıspor ile play-off maçı yapacaklarını ifade eden Kahraman, “1074 Çankırıspor ile BAL’a katılma adına play-off maçı yapacağız. Bu maçımız da Nisan ayı ortalarında olabilir. 15 gündür antrenmanlarımızı sürdürüyorduk, bırakmadık. Sonuç hepimize hayırlı olsun” dedi.


Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...