Pazar, Mart 25, 2018

BAŞTAN SONA 'ÜMİT'SİZ VAKA

2019 Avrupa Şampiyonası 6. Grup'ta mücadele eden Ümit Milli Takımımız grubunda oynadığı 6.maçta Alanya'da İsveç Ümit Milli Takımı'na 3-0 yenilerek grup maçlarının bitmesine 4 hafta kala havlu attı.


Bu maç öncesinde oynadığı 5 maçta sadece 5 puan toplayabilen Ümit Milli takımımız kazanması halinde belkide yeniden ilk iki ümitlerini arttıracağı maçta deyim yerindeyse hiç bir varlık gösteremeyerek Avrupa Şampiyonası ümitlerini başka bir bahara bıraktı.


Kağıt üzerinde baktığınızda her birisi birer yıldız adayı olan Orkan Çınar,Abdülkadir Ömür, Oğulcan Çağlayan,Melih Okutan gibi oyuncularımız İsveç karşısında neredeyse tek net pozisyona giremeden teslim oldular.


Maçı izlerken açıkçası ben oldukça ümitliydim. Takımın başına yeni bir teknik adam Alpay Özalan gelmişti. Alpay Özalan futbolculuğunda hırslı bir oyuncuydu. Mücadeleyi severdi. Ümit Milli takımımıza da bu hırsı ve mücadele gücünü verebileceğini düşünmüştüm. Hele kadroya baktığımda ilk 11'deki neredeyse her oyuncu bu sezon takımlarında ortalama 15-20 maç oynamıştı.


Bu duygularla maçı izlerken daha 7.dakikada rakibin ilk atağında savunmamız uyuyunca rakip oyuncu adeta yürüye yürüye kalemize topu yollayıverdi. Daha erken bazı şeyler değişir derken takımımız oyundan tamamen koptu. İlk yarının sonunda savunmamız yine uyuyunca 2.golü, ikinci yarının sonunda da kalemizde 3.golü gördük.


Yıllardır Milli takımı yakından izlerim. Maalesef bu kadar birbirinden kopuk,ne yaptığını bilmeyen bir 11'i ilk defa gördüm.
Grupta 5 maçta alınan 5 puanın kesinlikle hakkımız olduğuna inandım.


Haydi Belçika'yı geçiyorum. İsveç ,Macaristan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Malta gibi takımların bulunduğu sıradan bir grupta Ümit Milli takımın Avrupa ülkeler sıralamasında 50.sırada yer alan Malta'yı güç bela 1-0 yenmesi bile bugün bulunduğumuz durumu net bir şekilde özetliyor.


A Milli Takım'ın gençleşme yoluna gittiği dönemde kimse bu Ümit Milli takımdan A Milli takıma oyuncu gelmesini beklemesin.
Bu Ümit Milli Takım'dan A Milli Takım'a tek bir oyuncu bile gelmez.


Maalesef büyük hayalkırıklığına uğradım. Bırakın hırsı,mücadeleyi çoğu oyuncunun neredeyse yürüyecek hali yoktu. Bu sözlerimden Alpay Özalan'ı suçladığım anlaşılmasın. Biz kendimizi adeta dev aynasında görüyoruz.
Bu takımın becerisi,yeteneği,kalitesi bu kadar. Bu takımın başına Guardiola'yı da getirseniz hiç birşey değişmez.
33 yaşındaki Mehmet Topal ile 34 yaşındaki Gökhan Gönül'den ümit beklendiği ve forma verildiği bir ortamda alttan oyuncu yetiştirip Mehmet Topal ve Gökhan Gönül'ün formasını teslim etme hesabı yapılan günümüzde hem bu Ümit Milli takım hemde bu takımda oynayan oyuncular maalesef baştan sona "ümit"siz vaka.


YAZI: ÜMİT YILMAZ

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...