Çarşamba, Mart 28, 2018

'Olayları başlatan kişiyi Çubuklu forması giydirip kaçırdılar'

İstanbul U19 Ligi’nde çıkan olaylar nedeniyle yarım kalan Çubukluspor-Dolayobaspor maçı sonrası Dolayobaspor’dan sert bir açıklama geldi.


Futbol Şube Sorumlusu Cumhur Enür, maçla ilgili kararın henüz verilmemesi nedeniyle, kararı etkilememe adına susmayı tercih ettiklerini ancak sosyal medyada çıkan yorumlar nedeniye açıklama yapmanın kendileri adına şart olduğunu dile getirdi. Enür “Biz açıklama yapmama yoluna gitmişken, sanki olayların sorumlusu Dolayobaspor’muş gibi yapılan yorumları gördükçe hayretler içinde kalıyoruz. Tüm spor kamuoyunun bilmesini istiyoruz ki, o gün Selimiye Stadı’nda çıkan olayların nedeni Çubuklusporlu futbolculardır” dedi.


"Futbocumuzun hayalarına vurdu"
Enür şöyle devam etti: “Bilindiği gibi Çubukluspor’la oynadığımız baraj maçı ilk yarı sonunda yarım kaldı. İlk yarı bittikten sonra ben soyunma odası tarafında hareketlenke oyuncular arasında arbede gördüm. Elbette oraya koştuk bizde. Her maçta olabilecek bir gerginlikti. Ancak kadroya giremeyen Çubukluspor futbolcusu olduğunu tahmin ettiğimiz üç kişiden beyaz tişörtlü ve kot montlu olan bizim futbolcumuz Andıç’ın hayalarına vurunca film koptu. Bir anda ortalık karıştı. Futbolcuları zor ayırdık. O çocuğa da Çubuklu forması giyip kaçırdılar.”


"TFF yanlı kararın altında kalır"
“Olayların aslını bilmeden ahkam kesenleri kınıyoruz” diyen Enür “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali olayları başlatıp kenara çekilmeyle, sonra mazlumu oynamayla bu işler olmaz. Kimse bu çocukların hakkını yiyemez. Art niyetli insanlara çocuklarımızın hakkını yedirtmeyiz. Şunu da eklemem gerekiyor, elbette bizim futbolcularımızın da suçu var. Verilecek karara da saygı duyacağız. Ancak olayları bizim başlattığımız yönündeki hayal ürünü iddiaları şiddetle reddediyoruz” ifadelerini kullandı.


Muhabir: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...