Pazartesi, Şubat 26, 2018

İFA zirveyi bırakmadı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman B Grubu mücadelesinde İFA Spor ilk yarısı golsüz sona eren mücadelede Kavacıkspor'u 3-1 mağlup etti ve averajla liderliğini sürdürdü.


Beyoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Yalçın Taşkınfurat, Serkan Koç, Cemal Can Çakır hakem üçlüsü yönetirken, mücadelenin 4.üncü hakemliğini Oğuzhan Talha Karakuş yaptı. 


Soğuk ve zaman zaman yağışlı havada oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğinde her iki ekipte topa sahip olmakta zorlandı. Kavacıkspor Önder Hakan Aydemir ve Furkan Dalçık ile hücumda etkili olurken, Atakan Bozacıbaşı da orta alanda rakiplerinin oyun kurmasına engel oldu.


İFA Spor ise ileri uçta Ozan Baş'ı tek santrafor bırakırken, kanatlardan Hilmican Ercan ve Ozan Karagöz ile etkili olmaya çalıştı. Küçükçekmece temsilcisi cezalı oyuncuları Furkan ve Muhammet Ali'den yoksun çıktığı mücadelede kanatta Ozan'a, orta alanda da Hasip Uğurel'e forma şansı verdi. Özer Vatansever ile oyun kurmaya çalışan Küçükçekmece temsilcisi Berk Kıratlı ile hücumu desteklemeye çalıştı. Ancak mücadelenin ilk yarısında Kavacık defansında Hasan Emre Aydın ve Mehmet Mesut Özdemir ikilisini aşamadı. 


Beykoz temsilcisi ilk yarıda Hakan Aydemir ve Doğan Zincir ile yakaladığı fırsatlarda kaleci Sezai Yüksel'i geçemedi. 


Kaleci hataları golleri getirdi


Mücadelenin 50.dakikasında İFA Spor faul atışı kazandı. Kavacık ceza alanına gönderilen topta Hilmican kafa ile topu aşırttı. Zamanlama hatası yapan Oğuzhan Gündüz topu ıskaladı. Direkten dönen topu iyi takip eden golcü isim Ozan Baş kafa ile topu ağlara gönderdi 1-0.


55.dakikada korner çizgisi önünde Kavacıkspor faul atışı kazandı. Topun başına geçen Hasan Gündoğdu herkesin orta beklediği pozisyonda topu direkt kaleye gönderinci top kaleci Sezai'nin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu 1-1.


Kavacık direkleri dövdü, İFA attı


58.dakikada Furkan Dalçık'ın ceza sahası içinden vuruşunu kaleci Sezai ayakları ile gole izin vermedi. 61.dakikada günün etkili ismi Furkan'ın sert şutu üst direkten oyun alanına döndü. 64.dakikada oyuna ikinci yarıda dahil olan Mehmet Beyazıt'ın sert şutu üst direkten geri geldi. Dönen topla ani atağa çıkan İFa Spor'da Kavacık ceza sahasında topu önünde bulan Özer Vatansever'in mükemmel vuruşu ağlarla buluştu 2-1. 


Mücadelenin 74.dakikasında Ozan Baş'ın ortasında top Kavacık ceza sahası içinde Hasan Emre'nin eline çarptı. Mücadelenin hakemi Yalçın Taşkınfurat defans oyuncusunun elleri açık olduğu için tereddütsüz olarak penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ozan Baş filelere havalandırdı ve skoru 3-1'e taşıdı. Geçtiğimiz haftayı hat-trıck ile kapatan golcü oyuncu bu hafta da iki gole imza atarak dikkatleri üzerine çekti. 


Farkı azaltmak isteyen Beykoz temsilcisi 84.dakikada Ümit Memiş'in sert şutunda gole çok yaklaştı ancak İFA Spor defansı topu uzaklaştırdı, ceza yayı dışından Hasan Gündoğdu sert vurdu, top direğin yanından auta çıktı.


Kalan dakikalarda başka gol olmayınca zorlu mücadeleden 3-1'lik skorla ayrılan İFA Spor puanını 7'ye yükseltti ve averajla liderliğini sürdürdü. Beykoz temsilcisi ise oynadığı iyi futbola rağmen yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremeyince bu haftayı da puansız kapattı.


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN 

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...