Cuma, Ekim 27, 2017

U/12 Liginde Statü Değişikliği

TFF İstanbul İl Temsilciliği tarafından U12 Ligi Statüsünde yapılan değişiklik ile ilgili  açıklama yayınlandı. Resmi İnternet Sitesinden yapılan açıklama şu şekilde

28.10.2017 tarihinde başlayacak olan U12 Ligi statüsünde önemli değişikliklere gidildi. Bu statüde geçerli ilk dört madde aynı şekilde U11 Liginde de uygulanacak. Yapılan değişiklikle özellikle antrenör ve yöneticilerin saha kenarında müsabaka esnasında futbolculara müdahele etmesinin önüne geçilirken, olumsuz tavır sergileyenlerle ilgili ciddi cezalara gidildi. Ayrıca müsabaka öncesi yapılan seremoninin aynısının müsabaka sonunda da yapılması zorunluluğu getirildi.


STATÜNÜN İLK DÖRT MADDESİ ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU



  1. U12 Miniminikler Liginde amaç bu yaş grubunda oynayan çocuklar için yarışma değil oyunu sevdirmektir. Bu sebeple oyun esnasında saha kenarında bulunan antrenörlerin ve yöneticilerin hiçbir şekilde maça AYAKTA müdahale etmelerine izin verilmez. Antrenörler ve yöneticiler verecekleri taktikleri müsabaka öncesinde veya devre arasında verebilirler.


  2. Antrenörlerin ve yöneticilerin abartılı bir şekilde veya AYAKTA oyuna müdahaleleri durumunda önce hakem tarafından uyarılır, tekerrürü halinde ise hakem tarafından saha dışına alınırlar.


  3. Bu yaş grubunda olay çıkaran antrenör ve yöneticilere İASKF, TFF İstanbul İl Temsilciliği ve TÜFAD İstanbul Şubesi işbirliği ile Tertip Komitesi tarafından birinci seferinde UYARI, tekerrürü halinde ise sezon sonuna kadar U11 ve U12 Liglerinden MEN cezası uygulanır. Takım sezon sonuna kadar lig dışı bırakılır. Bir sonraki sezon antrenörlere Tüfad tarafından çalışma izni, yöneticilere ise saha içi giriş kartı verilmez.


  4. Müsabaka öncesinde yapılan seremoninin müsabaka sonunda da yapılması zorunludur. Yapmayan veya yapmamakta ısrar edenler hakkında 3.maddede yazılı cezai işlemler uygulanacaktır.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.