Cumartesi, Ekim 28, 2017

Kağıthane Irmak'ı golcüsü ile geçti

Hafta sonu maç programı açıklanır açıklanmaz öncelikle en yakın stadlara göz atıyorum. Eğer zirve yarışı yoksa ikinci kriter olarak gruplara sonra da puan durumlarına bakıp kendimi yollara vuruyorum. Günün en iyi maçları olarak biri Anadolu yakasında ikisi Avrupa yakasında üç maçı gözüme kestirdim. Tabi imkanlarım dahilinde bana en uygun olan stada gitmeye karar verdik. Verdik diyorum sağolsun eski bir futbolcu kardeşim, takıom arkadaşım, aynı zamanda çocukluk arkadaşımdır atladık arabasına birlikte Nurtepe Stadı'na gittik. Tabi her zaman böylesine kısmetli olamayabiliyorum, ah o metrobisler, metrolar, otobüslerin dili olsa da anlatsa neler çektiğimizi... Zirve yarışındaki iki ekip Kağıthane ve Irmakspor maçı için stada vardığımızda maça dakikalar kalmıştı.


Karşılaşma Hasbahçe Stad zeminin futbola elverişli olmamasından dolayı Nurtepe Stadı'na verilmişti. Bana göre Nurtepe'nin de zemini acilen değişmeli, çok sert bir zemin. Maça ileride Halil İbrahim'i tek santrafor bırakarak başlayan Kağıthane onun arkasında tecrübeli oyuncu Uğur'u oynattı. Kenarlarda Mert ve Kenan ile atakar geliştiren ev sahibi ekip oyunun ilk bölümünde topa daha çok sahip olan taraftı. Orta sahada İlker ve Ahmet ile atakları organize eden ev sahibi ekip kanatlardan etkili olduğu bir pozisyonda golü buldu. Mert sağ kanattan ceza sahasına girdi ve kaleci Ali Osman'ı mağlup etmeyi başardı. Bu pozisyonda konuk ekip oyuncularının ofsayt itirazları vardı ama sonuç değişmedi. Uğur'un duran toplardaki etkisi bu maçta da öne çıktı. Tecrübeli oyuncunun kullandığı kornerler bile yarım gol sayılıyor. Bir topu direkten dönerken bir topunda da defansa yardıma gelen Ekrem kafa ile golü önledi.


Konuk ekip ise ileride tek santrafor Ekrem'i bırakırken, Gurur ve Oğuzhan ile orta sahada top yapmaya çalıştı. Yavuz da bu ikilinin yanına gelince Zeytinburnu temsilcisi oyunu orta sahada kitledi. İleri uçta etkili olamayınca istedikleri pozisyonları bulamadılar. Özellikle skor 1-0 olduktan sonra maç adeta kaos futboluna döndü. Her pozisyonda iki takım oyuncuları da hakeme itirazlarda bulunmaya başladı ve ilk yarı gürültülü bir o kadar da kuru bağırışlarla sona erdi.


İkinci yarıda çift santrafora dönen konuk ekip daha etkili olmaya başladı. Mahsum ile Ekrem ile uçta, Emre ve Alaattin kanatlarda baskı kurunca konuk ekibin beraberlik sayısı geldi. Defans arkasına atılan topa iyi hareketlenen Alaattin kaleci Mesut'u geçerek topu ağlara gönderdi. Bu golde de ev sahibi ekip oyuncularının Alaattin'in Kağıthane defans oyuncusu Sezgin'e faul yapıldığı yönündeki itirazları sonu değiştirmedi. Beraberlik sayısından sonra orta saha mücadelesine dönen karşılaşmada ev sahibi ekip mutlak bir golü kaçırdı. Sağ kanattan Halil İbrahim'in ortasına Ozan'ın yakın mesafeden vuruşunu Ali Osman adeta kalesinde devleşerek çıkardı.


Oyunun son bölümlerinde konuk ekip defansa çekilince ev sahibi ekibin etkili ayakları oyuna hakim oldu. Sergen ve Batuhan da defansı ileriye çıkarınca ev sahibi ekip baskı kurmaya başladı. Taç çizgisi kenarında kazanılan serbest atışta Irmakspor ceza sahası içinde topla buluşan Halil İbrahim yakın mesafeden topu ağlara gönderdi ve ev sahibi ekibi 2-1 öne geçirdi. Golden sonra tüm hatları ile rakip kaleye yüklenen konuk ekip aradığı golü bulamayınca zorlu doksan dakikadan üç puan çıkartan Kağıthanespor rakiplerinin puan kaybettiği haftada adeta altın buldu ve 7 puanlık maçı kazanarak puan farkıyla ikinci sıraya yükseldi. 


Mücadele gücü yüksek futbol kalitesi olarak orta seviyelerde tıkanan karşılaşmanın hakemi de tecrübeli bir isimdi. Tecrübesi ile maçı yönetmedi, maçı idare etti diyebilirim. Süper Lig hakemlerinden Bülent Yıldırım'ı anımsattı bana.  Yapılan birçok itirazı es geçerken, yardımcıları ile de kopuk bir görüntü sergiledi, verdiği kararlarla da iki takımın tepkisini çekti. Bu kadar itiraz ve kaos futbolu ile ne seyirciler ne de oyuncular bu oyundan zevk almaz...Lütfen yapmayın sporcu arkadaşlar, taraftarlar ve en önemlisi teknik adamlar. 


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN 


 

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.