Cumartesi, Ekim 28, 2017

Bülent Zent : 'Sağlık alanında devrim yaptık'

Geçtiğimiz haftalarda amatör liglerde sağlık sorununu ele alan bir köşe yazısı yazmıştım. Yerel futbol ekibi olarak, İASKF Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Bülent Zent ile amatör liglerde sağlık sorunlarından, alt yapıya kadar bir çok konuda samimi bir röportaj gerçekleştirdik.

Amatör liglerde sağlık sorunları hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Öncelikle, bu işin ciddiyetine varan biri olarak sözlerime başlamak istiyorum. Kaç tane sağlık personelimiz olduğunu, maçlara giden gitmeyen her şey önüme gelir. Ancak amatör liglerde bir devrim yaptık.

Nasıl bir devrim? Biraz konuyu açar mısınız?
Sağlık Bakanlığının sahalara vereceği sağlıkçı yok. Biz organize ettik. Gerek sivilden yetiştirdiğimiz, gerekse acilde çalışan sağlık personellerine özel eğitimler vererek yetiştirdik. Sahalara eğitimli sağlıkçı vermeye başladık. Geçen sezon sadece sağlıkçılara 400 bin TL para verildi. Özellikle bu konuda 2 tane kahraman var diyebilirim. Genel Başkanımız Ali Düşmez bu konuda büyük uğraşlar verdi. Bir kaç sene önce Acıbadem Hastanesi ile sponsorluk anlaşması yapıldı. Bütün sahalara sedye verildi. Bir diğer kahraman ise Kaynarca Kulüpler Birliği Başkanı Eşref Bey. Bu iş başlarken bize büyük desteği var. Bize malzemeler verdi. Büyük katkısı oldu. Tabi ki de hala eksiklerimiz var. Mesela hafta içi maçlarında sağlıkçı sorunu sıkıntı, hafta sonu maçlarında ise %90 oranında çözdük. Eksiklerimizi gidereceğiz. Görüşmeler sürüyor.

Hafta içi demişken, sizce hafta içi maç oynanması doğru mu? Takdir edersiniz ki amatör ligde top oynayan futbolcular geçimini sağlamak için hafta içi çalışmak zorunda kalıyorlar. Belki de bazı takımlar hafta içi oynanan maçlar yüzünden kaybettiği puan veya puanlarla küme düşecek, şampiyonluktan olacak. Veya tam tersi şampiyon olacak. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bize Ankara'dan program geliyor. O süre içinde müsabakaları bitirmek zorundayız. Program yoğun. 1-2 tane hafta içi maç vermek zorunda kalınıyor. Ancak alt yapılarda hafta içi maçları kalktı. Zorunluluktan dolayı olursa hafta içi oynanacak. Mesela sömestır tatilinde alt yapı maçları hafta içi oynanacak.

Türk futbolunda alt yapı sorunu fazlasıyla mevcut. Sizce bu sorunlar giderilebilir mi ?
Şimdi size bir örnek vereyim. Bir çocuk sabah kalkıyor okula gidiyor, bütün günü derste çıkıyor. Okuldan çıkınca antremana gitti, duşu aldı eve geldi yattı. Sabah tekrar okula gitti. Bu şekilde her gün olur mu ? Tabi ki de olmaz. Bunun için devletimiz bir spor politikası yapması gerekiyor. Sporcunun gerek eğitim gerek sosyal hayat yönünden bir farkı olması lazım.

Size göre amatör liglerin en büyük eksikliği ne?
Amatörlerin en büyük eksikliği saha ve tesis sorunu. Bizde tesisleşme ve saha yaptırma yoluna gidiyoruz.

Sizce Türkiye'de amatör liglere gerekli önem veriliyor mu?
Üvey evlat malesef. Herkes gereken önemi vermeli.

Son olarak buradan Amatör futbol camiasına vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
Herkes üzerine düşeni yapmalı. Belediyeler belediyecilik, federasyon federasyonculuk, kulüpler kulüpçülük, herkes üzerine düşeni yapacak. Gazeteciler de dahil.

Muhabir
Can Mutlu

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...