Cuma, Eylül 22, 2017

Türkiye Kupası'nda üçüncü turun ardından

3.turda rakiplerini eleyen 2 Bölgesel Amatör Lig takımı da 4.tura çıkmayı başardı.


Bu turda Kars 36 Spor ve Edirnespor turu geçmeyi başararak 4.turda amatör futbolun temsilcisi olmayı başardılar.


Oynanan toplam 46 müsabakanın 33 tanesi normal sürede sonuçlanırken toplam 13 maç uzatmalara gitti. 6 maç uzatmalarda neticelenirken, 7 maç penaltı atışları sonucunda tamamlandı.


46 maçın 22 tanesini ev sahibi ekipler kazanıp turu geçerken deplasman ekipleri 24 maçın sonucunda tur atlamayı başardı.
Bu turda toplam 143 gol atıldı. Bu gollerin 79 tanesi ev sahibi ekiplerden gelirken, deplasman ekipleri bu gollere attıkları 64 golle cevap verdi.


Düzyurtspor-Gümüşhanespor ve Mersin İdman Yurdu-Orhangazi Belediyespor maçları 8'er golle en fazla gol atılam müsabakalar olurken, Altay-Büyükşehir Belediye Erzurumspor gol atılmayan tek maç olarak kayıtlara geçti.


Bu turda rakiplerini elemeyi başaran 46 kulüpten 4 tanesi Süper Lig, 12 tanesi TFF 1.lig, 18 tanesi Spor Toto 2.lig, 10 tanesi Spor Toto 3.lig ve 2 tanesi de Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden oluştu.


3.turda tur atlayan 46 takıma geçen yıl Spor Toto Süper Ligi 6.ve 13.sıra arasında tamamlayan 8 takım daha katılacak. Ziraat Türkiye Kupası 4.turu toplam 54 takım arasında yine tek maç ve seri başı sistemiyle oynanacak.


Muhabir: Ümit Yılmaz

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.