Pazartesi, Eylül 25, 2017

Sekbanlar üç puana deplasmanda uzandı

Merkezefendi Stadı'nda günün ikinci Süper Amatör maçını izlemeden önce karşılaşmanın bu kadar çekişmeli ve gergin geçeceğini düşünmemiştim. Maçın başlama düdüğü ile birlikte heyecan kasırgası da başladı.


Zeytinburnu 1957 SK evinde oynamanın avantajı ile maça agresif başlamasına rağmen rakip kalede etkili olamadı. Sekbanlar ise ayağa toplarla üçüncü bölgeye kadar getirdikleri topta final paslarında başarılı olabilselerdi skoru erkenden bulabilirlerdi. Nitekim defans arkasına atılan topa iyi hareketlenen Eren Yıldırım'ın vuruşunda 1-0 öne geçtiler. Gole tepki gecikmedi ve Ali Bektaş skora dengeyi getirdi. 


İkinci yarının başlaması ile birlikte her ikili mücadele sonrasında birbiri ile didişen oyuncular bizlere dün akşam oynanan derbi maçını hatırlattı. Sürekli faullerle duran ve soğuyan oyunda konuk ekip Vahap Deniz'in golü ile öne geçti. Bu golde ev sahibi ekip oyuncu ve teknik heyetinin yoğun ofsayt itirazı vardı ama sonuç değişmedi. 


Beraberlik sayısı için tüm hatları ile rakip kaleye yüklenen ev sahibi ekip Sekbanlar defansının tecrübeli stoperi Cihan Tok'u geçemedi. Yusuf Kaymak'ı iler uçta tek bırakan ev sahibi ekipte tecrübeli oyuncuya destek gelmeyince oyun doldur boşalta döndü. Mücadelenin son dakikasında Fırat Balığkurdu'nun frikiğinde Özkan Ferhatoğlu gole izin vermedi ve konuk ekip deplasmandan üç puanla döndü.


İki tecrübeli oyuncu Yusuf Kaymak ve Serkan Cinaz'ın uzun süre tartışmalarına ise iki farklı yönden bakabiliriz. Tartışmaları ve bu tartışmayı uzun sürdürmeleri izleyenlere de of dedirtti. Orası ayrı bir konu. Ancak başka bir açıdan bakarsak tabiri caizse ununu elemiş asmış diyebileceğimiz iki oyuncu ki yaşları 34-38 arasında kazanma hırslarından, mücadelelerinden hiçbirşey kaybetmemişler. Bu mücadeleleri yürümekten aciz, parmak ucunda gezinen topçu arkadaşlara örnek olmalıdır. 


MUHABİR: ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...