Pazartesi, Eylül 25, 2017

Irmakspor'dan net skor

Derbi kritiğinin beynime işlediği gecede amatör futbola dönerek kendime gelmek istedim ve  Merkezefendi Stadı'na doğru yola çıktım. Sıcağın halen yüzüme yüzüme vurduğu günde stada ulaştığımda eski Irmakspor'lu futbolcu arkadaşları da görünce neşem bir kat daha arttı. Ne kadar güzel bir vefa örneği. Birçoğu ya futbolu bıraktı yada başka takımlarda oynamalarına rağmen Irmakspor'a destek vermek için maçlarına geliyorlar. Mehmet Halıcı, Hikmet Deli, Muhammet Altunay, Serkan Demir , Tahsin Özdemir ve daha adını saymakla bitiremeyeceğim birçok isim işleri olmadıkça desteğe geliyorlar. Tabiki bundaki en büyük etken Cenap Başkan'a duyulan büyük saygı.


Maça baktığımız zaman konuk ekip Kestanelikspor ayağa toplarla rakip alanda daha etkili olan taraftı. Özellikle Murat Davutoğlu'nun organize ettikleri ataklarda son paslarda istediklerini yapamayınca skorda üstünlüğü sağlayamadı. Defans arkasına uzun toplarla gol arayan ev sahibi ekip Abdullah Kara'nın düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Okan Karaman ile gole çevirdi ve öne geçti. Golden sonra da oyun aynı şekilde devam etti. Topla daha çok oynamaya çalışan konuk ekip olsa da doğru zamanda doğru pasları oynayan ev sahibi ekip golleri buldu. Abdullah ve Muhammet ile iki gol bulan ev sahibi ekip devreyi 3-0 önde kapattı.


İkinci yarıda tüm hatları ile yüklenen konuk ekip defansında boşluklar verdi. Burak ve Abdullah ile farkı açamayan ev sahibi ekip kalesinde de tehlikeler yaşadı. Özellikle 70 ve 80'inci dakikalar arasında konuk ekip belki de beraberliği bulabilirdi. Kaleci Ali Osman'ı geçemeyen konuk ekip topu filelerle buluşturamayınca deplasmandan puansız döndü.


Ev sahibi ekipte istikrar abidesi kaptan Tayfun Tunç genç santrafor Abdullah Ömer ve orta saha oyuncusu Furkan Kaya günün etkili isimleriydi. Konuk ekipte ayakta kalan isim orta saha oyuncusu Murat Davutoğlu oldu. 


MUHABİR:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...