Çarşamba, Eylül 27, 2017

İne'GOL' oldu yağdı

Maça etkili başlayan taraf konuk ekip İnegölspor'du. Murat Yoldaş'ın öğrencileri, henüz maçın 7.dakikasında kullanılan serbest vuruşta Enes Ata'nın golü ile 1-0 öne geçti. Golden hemen 2 dakika sonra bir kez daha serbest vuruş kazanan kırmızı beyazlılar bu kezde Kenan Şahin'in kafa golü ile farkı 2'ye çıkardı. Üst üste yediği gollerin etkisinden kurtulamayan Eyüpspor 14.dakika da kalesinde 3.golü gördü. Savunmanın hatasını iyi değerlendiren Raif Demir takımının 3.golüne imza attı.
Mehmet Tosun direğe takıldı
Kendi evinde maçın başlarında 3-0 geriye düşen eflatun sarılılar 24.dakika da frikik kazandılar. Topun başına geçen Mehmet Tosun şık bir vuruşa imza attı. Ancak üst direk gole izin vermedi.
Bu dakikadan sonra oyunun kontrolü ev sahibi ekibe geçti. Üst üste ataklar yakalayan Eyüpspor aradığı golü bulamayınca soyunma odasına 3-0 yenik girdi.
İkinci yarıda bambaşka bir Eyüpspor vardı
Mücadelenin ikinci yarısı başladığında sahada ilk yarıdaki Eyüpspor'dan eser yoktu. Adeta ikinci yarı tek kale oynayan ev sahibi ekip takımın yıldız ismi Atakan Arslan ile üst üste gol fırsatlarından yararlanamadı. Dakikalar 89'u gösterdiğinde sahneye Erhan Aydın çıktı. Kullanılan köşe vuruşunda oluşan karambolde topa iyi vuran Erhan maçın sonucunu tayin etti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İnegölspor sahadan 3-1 galip ayrıldı.
Maçın Analizi
Öncelikle bu sonuca kimse aldanmamalı. Evet Eyüpspor 14.dakika da 3-0 geriye düştü fakat özellikle ikinci yarı tek kale top oynadı. Üst üste inanılmaz goller kaçırdılar. Bunda İnegölspor'un çok erken farkı yakalayıp rehavete kapılması da etkili. Ev sahibi Eyüpspor'a devre arasında iyi bir golcü şart. Oyun olarak bana umut verdiler açıkcası. İyi bir golcü ile çok daha başarılı olabilir. Takımınyıldız ismi Atakan'a değinmeden geçemem. Mükemmel bir yetenek. Önü o kadar açık ki bu lig onun ayarında bir lig değil. Daha yaşı genç. 1-2 sene daha alt liglerde oynayıp kendini geliştirirse Türk futboluna çok önemli bir yetenek kazandırmış olur. Her şey senin elinde Atakan ! Müthiş bir yeteneksin. Sen yeter ki iste üzerine koy sürekli eminim ki gelecekte Türk futbolunun önemli yıldızlarından biri olacaksın. Konuk ekip İnegölspor'a gelecek olursak. Murat Yoldaş'ın öğrencileri maça çok iyi hazırlanmışlar. Bir takım deplasmanda yapması gerekeni ancak bu kadar uygulayabilirdi. Fakat erken gelen gollerle rehavete kapılmaları iyiye işaret değil. Her takım Eyüpspor gibi şanssız olmayabilir. Biri çıkar 3-0 dan maçı çevirir neye uğradığınızı şaşırtır. Skor ne olursa olsun rehavete kapılmamalı ve oyun disiplininden kopmamalı. Benden uyarması. İnegölspor'u genel olarak iyi buldum. Özellikle takımın yıldız ismi Raif Demir çok büyük hayranlıkla takip ettiğim ve izlediğim bir oyuncu. Onun yerinin bu lig değil Süper Lig olduğu görüşündeyim. Umarım bir gün onu çok daha iyi yerlerde görürüz. Tıpkı Eyüpspor'un yıldız ismi Atakan'ı iyi yerlerde görmek istiyorsam senide çok iyi yerlerde görmeyi istiyorum Raif..


Muhabir: Can Mutlu


 



 

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Sonuçları

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...