Salı, Ağustos 29, 2017

Tunaspor'dan basın açıklaması

Kulübümüz 2017-2018 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mi yoksa Süper Amatör Lig’de (SAL) mi mücadele edeceği kararı (Daha önce sitemizde yer alan açıklamamızda konuyu hem olay örgüsü hem de hukuki anlamda detaylandırmıştık) konusunda gelinen noktanın karmaşıklığı ile ilgili basın ve kamuoyu ile paylaştığımız açıklama aşağıdaki gibidir:


 


İNANIYORUZ DEMİŞTİK!


Sonuç itibari ile amatör futbolun en yetkili kişileri olarak bu konunun adaletini sağlamak, Tuna Spor’un hakkını teslim etmek TFF’nin (Türkiye Futbol Federasyonu) elindedir. Hukukun genel prensibi olan ‘Hakkın Kötüye Kullanılması Suçtur’ ilkesine dayanarak hakkımızın TFF tarafından teslim edileceğine inanıyoruz” demiştik. Ancak tarih itibariyle gelinen durum oldukça karmaşıktır. Bu zaman dilimine kadar kulübümüze veya kamuoyuna resmi anlamda bir açıklama yapılmamış olup bundan dolayı kulübümüz maddi ve manevi anlamda büyük bir zarara uğramıştır.


GÜVEN CÜMLESİNDE BÜYÜK BİR DEPREM


Öncelikle belirtmek isteriz ki, ülkemizdeki futbol organizasyonları oldukça büyüktür. Bu organizasyon içerisinde en güvenilecek kurum kuşkusuz TFF’dir. TFF ise ‘güvenilecek kurum’ imajını koruyabilmek adına atacağı her adıma tekrar tekrar bakmalı ve çok dikkatli olmalıdır. Ancak ilgili olay sonucu gelişen süreçte kararımızın açıklanmamış olması yukarıda kurduğumuz ‘güven cümlesinde’ büyük bir depreme sebep olmuştur. Bu nedenle bu durum; organizasyonları gerçekleştirmek, hak ve hukuku korumak, adaleti sağlamak, spor kulüplerinin ufuk ve vizyonlarını açmak, yanlış yapılanı engellemek ve gerekli yaptırımları uygulamak, Fair-Play içerisinde mücadele eden gençlerin önünü açmak gibi asli görevleri bulunan TFF’ye bu görevlerini hatırlatma gereği hissetmemize sebep olmuştur.


KARAR NEREDE?


Hangi ligde oynayacağını bilemeyen (itirazın sonucunu bekleyen) bir kulüp, gelecek sezonun planını, programını, transferini vb. nasıl gerçekleştirebilir? Liglerin başlamasına çok az bir süre kalmışken karar nerede?


TFF SEYİRCİ Mİ KALACAK?


Öte yandan olay örgüsünü kısaca özetlemek gerekirse; “Tüm uyarılarımıza ve dilekçe ile bildirmemize (Vefa’nın son maça çıkmayacağını bildirmemiz) rağmen bu ayıbın gerçekleşmesi, bu olaya ‘TFF seyirci mi kaldı’ cümlelerini akla getirmez mi? Devamında ise TFF’nin adaletine güvenen bir kulüp (Tuna Spor) olarak gerekli işlemleri başlatmış olmak kaidesiyle ‘aylardır cevap alamamak’ TFF yine mi seyirci kalacak’ cümlesini akla getirmez mi?


*Uğradığımız maddi ve manevi kayıpların muhatabı kim olacaktır?


*TFF (çok geçte olsa) vereceği kararla amatör futbolu güvence altına mı alacak yoksa futbolu kirletenlerin yanında yer alıp kaotik bir ortamın oluşmasına zemin mi hazırlayacak?


*TFF alacağı kararla yapılan ayıbın üstünü mü örtecek, yoksa bu tarz yapılan ve yapılabilecek hareketlere dur mu diyecek?


TFF’NİN ADALETİNE SIĞINMAK YANLIŞ MI?


Eğer TFF mağdurun yanında yer almayacak ve terazisi adaleti tecelli etmeyecekse kaosa katkı sunmak oldukça kolaydır! Nitekim ‘son maçına çıkmayarak’ kulübümüz aleyhine yapılan ayıba kulübümüzün yine bir ayıp ile cevap verebilmesi oldukça mümkündü. Tuna Spor’umuz son maçında sahaya tek takım olarak çıkabilirdi! Yani grubumuzda son maçına gelmeyen toplamda iki kulüp olmuş olacak ve kulübümüz iki rakibinin de -3 puan almasıyla hiçte bu maddi ve manevi zarara katlanmak zorunda kalmayacaktı. Fair-Play ruhuna sığmayan bu hareket ile cevap vermeyerek örnek bir davranış sergilemiş olan kulübümüz TFF’nin adaletine sığınarak yanlış bir duruş mu sergilemiştir?


Nitekim empati kurabilme yeteneğine sahip her kulüp, başımıza gelen bu durumun başlarına gelmesinden hoşnut kalmayacaktır… Türkiye Futbol Federasyonu’nun Türk futbolu adına yüz akı niteliğinde olacak kararlara imza atabilmesi dileğiyle…


Biz unutmadık, siz de unutmayın: “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” Mustafa Kemal Atatürk.


Saygılarımızla...


Tuna Spor Kulübü

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...