Cuma, Ağustos 25, 2017

BU KADAR ERKEN ELENMEYE HAKKINIZ YOK

Galatasaray'dan sonra bir temsilcimiz daha maalesef Avrupa kupalarına erkenden veda etti.
Ülkemizi UEFA Avrupa Liginde temsil eden Fenerbahçe play off turunda kendisinden beklenmedik derece kötü bir oyun oynayarak Makedonya'nın Vardar Üsküp takımına hem de iki maçta da boyun eğerek sessiz sedasız Avrupa kupalarında sezona noktayı koydu.
Sezon başında futbol dünyasının yakından tanıdığı Matheu Valbuena, Nabil Dirar,Mauricio İsla,Roberto Soldado,Carlos Kameni,Guiliano gibi isimleri kadrosuna katan ve takımın başına da Aykut Kocaman'ı getiren Fenerbahçe'nin elenmesinin ardından ülkemiz çok büyük bir sorunla başbaşa kalmak üzere.
Avrupa ülkeler sıralamasında sezona 10.sırada başlayan Türkiye ilk 10 ülkenin şampiyonunun doğrudan şampiyonlar ligine katılma hakkını kaybetmek üzere.
Daha şimdiden iki güçlü temsilcisini kaybeden ülkemizin Şampiyonlar Ligi grubunda Beşiktaş ile Avrupa Ligi gruplarında Medipol Başakşehir ve Atiker Konyaspor olmak üzere sadece üç temsilcisi kaldı.
Sezon başında adı sanı duyulmamış Avrupa kupalarına ilk defa katılan Ostersunds, Galatasaray'ın rakibi olunca herkesin dilinde lokum gibi kura,köy takımı ifadeleri duyulmuştu. Bizim Gomis'imiz vardı.Bizim Belhanda'mız vardı.Bizim Selçuk İnan'ımız vardı.Biz bu turu havada,karada geçerdik. Ama geçemedik.Çünkü futbolun sahada yürekle oynanacağını unuttuk. Biz 150 milyon rakibimiz 7 milyon euro değerindeydi.Sahaya çıkmamız bile yeterdi. Biz böyle yaparken Ostersunds dersine iyi çalıştı.Bizi iyi etüt etti.Sonrasında ne oldu.İşte o köy takımı denen Ostersunds önce Galatasaray'ı sonra Malta'nın Fola takımını sonra da Yunanistan'ın Paok takımını eleyerek gruplara kaldı.
Avrupa kupalarına ilk defa katılan bir takım için Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kadar kıymetli bir başarı bence.Neden başarılı oldular.Çünkü bizim gibi rakiplerini asla küçümsemediler ve başardılar.
Bir diğer ekibimiz Fenerbahçe maalesef o da bizim bakış açımıza göre köy takımı olan Makedonya ekibi Vardar'a iki maçta da yenilerek elendi.
Çünkü biz 150 milyon euroluk kulüptük.Vardar 15 milyon euro bile değeri olmayan bir kulüptü. Rahatlıkla,hatta yürüyerek bile yenerdik.Sahaya formamız çıksa bile turu geçerdi. Oysa rakibimiz öyle yapmadı.Bizi iyi etüt etti.Dersini iyi çalıştı.
Vardar işini ciddiye alırken,biz yine lokum gibi kura,köy takımı havalarında rakibi küçük gördük.Ciddiye almadık.Bizim Valbuena'mız vardı.Soldado'muz vardı.Dirar'ımız vardı.Biz bu turu havada,karada geçerdik.Ama geçemedik.Çünkü futbolun yürekle ve sahada oynandığını unuttuk.
İşte o köy takımı dediğimiz Vardar'da en az Ostersunds kadar değerli bir başarı elde etti.
İki takıma da helal olsun.Kimseyi büyük, küçük görmeden gruplara kaldılar.
Ya bizimkilere ne demeli.Daha sezon başında rakipleri küçük görüp ciddiyetsiz davrandıkları için Avrupa kupalarına havlu attılar.
Belki önümüzdeki sezon ülkemiz şampiyonlar ligine doğrudan takım gönderemeyecek.Belki de play off'u geçemeyecek takımlarımız.Bunda sizler sorumlusunuz beyler.
Selçuk İnan sen sorumlusun.Gomis sen sorumlusun.Belhanda sen sorumlusun.Dirar sen sorumlusun.Kameni sen sorumlusun.Soldado sen sorumlusun.
Kısaca hepiniz sorumlusunuz. İşinizi ciddiye almadınız.Rakibi küçük gördünüz.
Sizi yağmurda,karda,sıcakta,soğukta destekleyen,cebindeki son kuruşuna kadar sizin yanınızda olan taraftarlarınıza bu üzüntüyü yaşatmaya hakkınız yok.
Avrupa kupalarından daha Eylül başında
BU KADAR ERKEN ELENMEYE HAKKINIZ YOK.

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...