Perşembe, Mayıs 25, 2017

TFF 1. Lig'e son bilet Dadaş'ın

TFF 1.lige yükselme play-off final maçında Erzurumspor ile Gümüşhanespor İstanbul Vodafone Arena Stadyumu'nda karşılaştı. Karşılaşmaya iki takım taraftarları yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmadan 1-0 üstün ayrılan Dadaşlar TFF 1.Lige yükseldi. Erzurumspor’a galibiyeti getiren golü 65.dakika da Erhan Çelenk kaydetti.


Maça iki takımda coşkulu ve istekli başladı. Son derece futbol havasında geçen maçın ilk yarısı karşılıklı ataklara rağmen golsüz eşitlikle sonlandı.


Erzurumspor Kontrolü Eline Aldı
Maçın ikinci yarısı başladığında Erzurumspor oyunun kontrolünü eline almaya başladı. Üst üste etkili atakları ile Gümüşhanespor’u adeta kendi yarı sahasına hapsetti. Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi Türkiye’nin büyük kulüplerinde oynayan takımın yıldız ismi Mert Nobre önderliğinde ataklarını hızlandıran Erzurumspor 65.dakikada aradığı golü buldu. Sağ kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Erhan Çelenk şık bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.


Gümüşhane Risk Aldı Ama Yetmedi
Golü yedikten sonra bütün kozlarını oynayan Karadeniz ekibi risk alarak açık oynamaya başladı. Maçın son 20 dakikasında tehlikeli ataklar geliştirse de aradığı golü bulamayan Gümüşhanespor karşılaşmada başka gol olmayınca mücadeleden 1-0 mağlup ayrıldı.


Taraftarların Müthiş Desteği Vardı
Mücadele boyunca maça iki takım taraftarlarının verdiği destek damga vurdu. 90 dakika boyunca taraftarlar hiç susmadı ve karşılaşma şölen havasında geçti. Her ne kadar bir taraf sevinip bir taraf üzülse de iki takım futbolcuları ve taraftarları dostluk mesajı vererek adeta herkese ders verdiler.


Bu sonuçla Erzurumspor TFF 1.Lige yükselirken, Gümüşhanespor ise umutlarını gelecek sezona ertelemek durumunda kaldı.


Muhabir: Can Mutlu

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.