Salı, Mayıs 23, 2017

Futsala Türk-İsveç Kardeşlik Okulu damgası

 


İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul’un 39 ilçesinden okulların katıldığı çeşitli spor dallarında turnuvalar düzenledi. 15 Temmuz’un darbe girişiminin sembol ismi olan Ömer Halisdemir’in isminin verildiği sezonda futsal ve güreş turnuvalarında Esenler Türk-İsveç Kardeşlik Ortaokulu İstanbul Şampiyonu olmayı başardı.


400 OKUL ARASINDAN ŞAMPİYON OLDU
İstanbul genelinde 400 okulun katıldığı futsal küçük erkekler turnuvasının finalleri 8-9 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Yarı finalde Bağcılar Ziya Gökalp Ortaokulu’nu 6-2 yenerek adını finale yazdıran Esenler temsilcileri, 9 Mayıs’ta ise Küçükçekmece Osman Solakoğlu Kapalı Spor Salonu’nda Sarıyer Mürüvvet Evyap Koleji ile karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen mücadeleyi temsilcilerimiz 2-1 kazanmasını bildi ve İstanbul Şampiyonu oldu. Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Balıkçı ve Samet Eğribel, yokluklar içinde gelen bu başarının kendilerini ve öğrencilerini mutlu ettiğini ifade etti. Başarıların henüz bir başlangıç olduğunun altını çizen futsal takım hocaları, “Okulumuz sportif anlamda çok aktif. Her türlü sportif aktivitenin olduğu yerde Esenler Türk-İsveç Kardeşlik Ortaokulu bulunacak” dedi.

MİNDERDE DE LİDER
14-15 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen yıldız erkekler güreş kategorisinde İstanbul 4.’ncülüğünü elinde bulunduran Türk-İsveç Kardeşlik Ortaokulu, 9-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen küçük erkekler serbest güreş kategorisinde ise İstanbul Şampiyonluğu unvanını elde etmeyi başardı. Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi’nde gerçekleşen mücadelelerde 26 kiloda Davut Yeğin 5, 35 kiloda Batuhan Kalaycı 3, 38 kiloda Doğanay Ciritoğlu 5, 42 kiloda İbrahim Kınalı 2, 47 kiloda Furkan Tüfenk 3, 53 kiloda Abdullatif Yılmaz 2, 59 kiloda Ahmetcan Ceylan 3 ve 66 kiloda Yasin Aslan 3. oldu. 2012 Londra olimpiyatları için vize alabilen milli sporcularımızdan Ayhan Karakuş ve Murat Balıkçı’nın antrenörlüklerini yaptığı Türk İsveç Kardeşlik Ortaokulu güreş takımı, toplamda 62 puan alarak İstanbul Şampiyonu oldu. Gençlere hem 15 Temmuz’un Kahramanı Ömer Halisdemir’i anlatan hem de sporu sevdiren 2016-2017 Şehit Ömer Halisdemir Sezonu’na damga vuran Türk-İsveç Ortaokulu öğrencilerini ve hocalarını tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ve Okul Müdürü Süleyman Demir, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.


Kaynak: Bölge Gazetesi


 


Hiç yorum yok:

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.