Salı, Mayıs 23, 2017

Altınovaspor'da Engin Çalışır dönemi

Ergün Gelen ile yollarını ayıran Altınovaspor, Pro Lisansa sahip olan camiayı da yakından tanıyan Engin Çalışır ile anlaşma sağladı.


Altınovaspor Teknik Direktörlüğüne getirilen tecrübeli teknik adam sitemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.


"Her ne kadar göreve yeni gelsem de Altınovaspor camiasının sürekli içinde olan bir isimdim. Şimdi ise resmen göreve gelmek icab etti bizde üstümüze düşeni yaparak bu önemli görevi kabul ettik. Bu birlikteliğin iki taraf içinde hayırlı olmasını dilerim"dedi.


Profesyonel olmak için çalışacağız
Altınovaspor ile kısa süreliğine değil, tam aksine uzun vadeli bir proje kapsamında hareket edileceği için geldim. Futbol okulumuzdan altyapı oyuncularına, altyapı oyuncularımızdan A Takıma kadar uzanan bir proje. 11'er li şekilde sahada mücadele eden yaş gruplarına kadar oyuncularımıza futbol mantalitemizi aşılarken, 11'er oyuncu ile oynanılan yaş gruplarından itibaren de A Takım seviyesine kadar aynı sistem ile mücadele edip, öncelikle kendi ekolümüzü belirleyeceğiz. Rakiplerimizin bir tık önünde olmak için, rakibe göre sistem belirleyen değil, önlem almak için sistem değiştirilen takım olmak istiyoruz. Profesyonel bir şekilde oyuncu gruplarımızı antrene edip, profesyonel liglerde mücadele eden, bunu da özkaynakları ile başaran yani futbol okulundan başlayıp A Takım seviyesine çıkan oyuncularımız ile başarmak istiyoruz.


Gitsemde burdayım
"2004 yılından beri Profesyonel takımlar ve altyapılarında çalıştığım için, Altınovaspor için kurduğumuz sistem kişiye dayalı değil ekole dayalı bir sistem olacak. Profesyonel bir takımdan da teklif aldığımda bunu değerlendirip buraya bir zararım olmadığı, bana da faydası olacağı kanaatine vardığım teklifleri değerlendireceğim. Bu konu hakkında Yönetim Kurulumuz ile de görüşüp olabilecek olasılıkları görevi kabul etmeden konuştuk. Bu konunun sorun olmaması içinde Altınovaspor'a gelirken çekirdek ekip olarak Umut Yücekaya hocam ile geldik. Daha önce düşünce ve yorumlarımla yanında olduğum kulübümün yeni dönemde Proje Mimarı olarak, saha içi ve saha dışında daha aktif olarak hizmetinde olacağım. Olası profesyonel takım teklif kabullerinde de oturtacağım sistem ve düzeni Umut Yücekaya ve Gökhan Kaya hocalarımız ile sürdürmeye devam edeceğiz. Umut hocamız benim yardımcılık görevimi yürütecek, İstanbulspor AŞ. Fenerbahçe gibi güzide kulüplerde stajını tamamlamış son olarakta Gaziosmanpaşa ile Bölgesel Amatör Ligde yardımcı antrenörlük görevini yürüterek gerekli tecrübeyi edinmiş bir hocamız. Aynı zamanda UEFA B lisansına sahip olan Umut Yücekaya hocamız olası görüntü olarak yokluğumuzda sevk ve idareyi muntazam şekilde sağlayacaktır. Aynı şekilde şu anda görev yapmakta olan Gökhan Kaya hocamızda yeterli bilgi birikime sahip, en önemli faktör olan çocukların dilinden anlayan, onlara bir ağabey gibi yaklaşabilen bir kardeşimiz. İki yardımcı hocamızla beraber arzu ettiğimiz başarıları kolayca yakalayacağımıza inanıyorum"


Marka olma yolunda ilerleyeceğiz
"Altınovaspor her kategoride şampiyonluklar yaşayıp Özkaynaklarına değer veren, tüm kategorilerde lige girerek gençlere verdiği önemi hissettiren bir kulüp. Sportif anlamda da başarıyı yakalayıp lig atladıkça, marka haline gelip, velilerin öğrencilerini teslim etmek isteyecekleri gözde kulüplerden olacağımıza inanıyoruz. Bu markalaşma neticesinde altyapımızda ki oyuncu artışında ise yetenekli ancak dolu olan kadrolarımızda forma giyme şansı bulamayan oyuncuları, belki de bir pilot takım ile değerlendirip, hem onları Türk futboluna kazandırmak hem de iyi birer birey olmaları yolunda katkı sağlamak amacını güdüyoruz. İyi bir kadrolaşma, doğru eğitim, doğru oyuncu grubu ile hızlıca üst liglere geçiş yapan bir takım olacağımıza inancımız tam. Bu transferin iki taraf içinde hayırlı olmasını dilerim"dedi.


 


HABER:MELİH ÖZTÜRK

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.